Смачні пончики дуже гарний рецепт, вони довго не черствіють.
Серед різноманіття рецептів вибрала той, що на картопельному відварі.
Інгредієнти для пончиків:
- 250 мл. картопляного відвару (дві картоплі також туди входять);
- 100 гр. цукру;
- пакетик ваніліну або ванільний екстракт;
- 1 яйце;
- 7 гр. сухих дріжджів;
- 25 гр. вершкового масла;
- 50 гр. олії;
- куркума на кінчику ножа;
- +/- 450 гр. просіяного борошна
- 700 мл. олії;
- цукрова пудра для декору.
Приготування:
Спочатку відварюємо чищену картоплю. Робимо «рідке картопляне пюре», даємо охолонути до кімнатної температури.
Додаємо цукор, яйце, дріжджі, ванілін, масло, олію, куркуму. Гарно вимішуємо, додаємо борошно.
Замішуємо тісто і залишаємо на годину у теплому місці.
Формуємо пампухи. У нас сьогодні з вишнею але ще будуть і з маком.
Смажимо у каструлі з товстим дном, у добре розігрітій олії на середньому вогні. Готові, охоловші, посипаємо цукровою пудрою.
Це нереально смачно, красиво, святково!