Інгредієнти:
- Яловича печінка – 400 г
- Сало — 150 г
- Картопля – 3 т.
- Яйця – 2 шт.
- 2 скибочки підсохлої булки
- Молоко – 50 мл
- Борошно – 3-4 ст. ложки
- Сіль, перець за смаком
- Рослинна олія
Для начинки:
- Цибуля – 4 шт.
- Морква – 2 шт.
- Гриби – 200 г
- Варені яйця – 5 шт.
- Горіхи – 8 шт.
- Солоні огірки – 8 шт.
- Рослинна олія
- Майонез – 300 г
Для прикраси:
- Варена морква
- Зелень кропу та петрушки
- Зерна граната
Приготування:
Картоплю очистити, натерти на дрібній тертці, викласти на сито, дати зайвій рідині стекти. Булку розмочити у молоці, потім віджати. Сало дрібно нарізати.
Приготувати тісто для млинців. Печінку вимити, видалити протоки та плівку, пропустити через м’ясорубку. Додати до печінки картопля, булку, сало, яйця, сіль, перець та борошно. Все добре перемішати. Повинна вийти маса консистенції густої сметани.
На сковороді, змащеній олією, спекти печінкові млинці. Остудити.
Приготувати начинку. Натерту на тертці моркву і 2 дрібно нарізані цибулини обсмажити на олії. Дрібно нарізані гриби та 2 цибулини окремо обсмажити на олії. Варені яйця очистити. Одне яйце відкласти для прикраси, інші натерти на дрібній тертці, змішати з|із| подрібненими горіхами. Солоні огірки (6 шт.) натерти на великій тертці, віджати м’якоть.
Змастити млинці майонезом та перекласти різними начинками (морква з цибулею, гриби з цибулею, яйця з горіхами, солоні огірки).
Прикрасити торт скибочками моркви та солоного огірка, тертими білками та жовтками, зеленню кропу та петрушки, зернами гранату. Нанести візерунок із майонезу.