Швидкі малосольні огірки і помідори в пакеті – 5 хвилин і готово

Рецепт зручний тим, що немає необхідності бруднити зайву посуд – весь процес маринування відбувається безпосередньо в пакеті. Все що потрібно це самі огірочки і спеції з приправами. І буквально за лічені хвилини на столі буде приголомшлива хрустка закуска.

Для приготування знадобиться:

  • 1 кг.небольшіх огірків;
  • 1-1,5 ст. ложки солі;
  • 1 ч. Ложка цукрового піску;
  • 3-4 зубчики часнику;
  • 5 горошин чорного або запашного перцю;
  • Пучок кропу.

приготування:

1. Якщо огірочки були куплені заздалегідь або тільки вчора зібрані з грядки, то попередньо їх на кілька годин рекомендується замочити в тазику з чистою і холодною водою. Це робиться для того, щоб овоч ввібрав в себе рідину, став хрустким і соковитим.

2. Чим дрібніше будуть огірочки, тим швидше вони просоляться і стануть придатними для дегустації. Замочені плоди на 2-3 години вийняти і обсушити. А ось порізати їх можна так, як сподобається господині – скибочками, часточками або слайсами.

3. Молодий часник потрібно очистити від лушпиння, дуже дрібно порізати гострим ножем або пропустити через спеціальний кухонний прес, так само можна потерти і на звичайній тертці.

3. Розтерти чорний перець в ступці, так його аромат і гострота розкриються ще яскравіше. Можна скористатися млинком для спецій.

4. Кріп промити в проточній воді, обсушити і зрізати жорсткі гілочки, залишивши лише ніжну частину рослини. Нарізати якомога дрібніше.

5. Перекласти огірки, часник і зелень в пакет, додати сіль і спеції, цукровий пісок. Зав’язати пакет на вузол і з зусиллям його потрясти, щоб всі інгредієнти всередині рівномірно між собою перемішалися.

6. Чи залишиться тільки прибрати пакет в холодильник, щоб вони настоялися і охололи і огірочки можна подавати до столу.

Don't Miss! random posts ..