Рецепт зручний тим, що немає необхідності бруднити зайву посуд – весь процес маринування відбувається безпосередньо в пакеті. Все що потрібно це самі огірочки і спеції з приправами. І буквально за лічені хвилини на столі буде приголомшлива хрустка закуска.
Для приготування знадобиться:
- 1 кг.небольшіх огірків;
- 1-1,5 ст. ложки солі;
- 1 ч. Ложка цукрового піску;
- 3-4 зубчики часнику;
- 5 горошин чорного або запашного перцю;
- Пучок кропу.
приготування:
1. Якщо огірочки були куплені заздалегідь або тільки вчора зібрані з грядки, то попередньо їх на кілька годин рекомендується замочити в тазику з чистою і холодною водою. Це робиться для того, щоб овоч ввібрав в себе рідину, став хрустким і соковитим.
2. Чим дрібніше будуть огірочки, тим швидше вони просоляться і стануть придатними для дегустації. Замочені плоди на 2-3 години вийняти і обсушити. А ось порізати їх можна так, як сподобається господині – скибочками, часточками або слайсами.
3. Молодий часник потрібно очистити від лушпиння, дуже дрібно порізати гострим ножем або пропустити через спеціальний кухонний прес, так само можна потерти і на звичайній тертці.
3. Розтерти чорний перець в ступці, так його аромат і гострота розкриються ще яскравіше. Можна скористатися млинком для спецій.
4. Кріп промити в проточній воді, обсушити і зрізати жорсткі гілочки, залишивши лише ніжну частину рослини. Нарізати якомога дрібніше.
5. Перекласти огірки, часник і зелень в пакет, додати сіль і спеції, цукровий пісок. Зав’язати пакет на вузол і з зусиллям його потрясти, щоб всі інгредієнти всередині рівномірно між собою перемішалися.
6. Чи залишиться тільки прибрати пакет в холодильник, щоб вони настоялися і охололи і огірочки можна подавати до столу.