Маскарпоне і полуниця в шоколаді – чудове поєднання.
Цей солодкий десерт обов’язково сподобається і великим, і маленьким і стане ідеальним завершенням будь-якої вечері.
Інгредієнти:
Біла маса з полуницею:
- 1 желе з агрусу
- 250 грам сиру маскарпоне
- 180 грам натурального йогурту (1 невелика чашка)
- 1 чайна ложка меду
- 300 грам полуниці
Додатково:
- 1 полуничне желе
Шоколадне покриття:
- 50 грамів темного шоколаду
- 4 столові ложки молока
До прикраси:
- 100грам полуниці
- листя м’яти
Спосіб приготування:
Желе з агрусу розчинити в 200 мл гарячої води, ретельно перемішати і остудити. Змішайте сир маскарпоне з натуральним йогуртом і медом. Влийте злегка відстояне желе з агрусу і знову перемішайте. Білу масу перелити у велику миску.
Помийте, обсушіть і розріжте полуницю (кожну полуницю на 4 частини). Киньте їх у миску (тоді вони гарно впадуть у цю масу). Поставити в холодильник для концентрації.
Розчиніть полуничне желе в 350 мл гарячої води. Ретельно перемішати і остудити. У білу масу з полуницею влийте відстояне полуничне желе і поставте в холодильник приблизно на 3 години.
Переверніть миску з її вмістом і поставте на тарілку. Чорний шоколад поламати на шматочки і викласти в каструлю. Додайте молоко, нагрійте його разом і перемішайте, поки маса не змішається. Охолоджену шоколадну глазур залити білою сумішшю з полуницею. Прикрасьте половинками полуниці та листочками м’яти. Поставити в холодильник приблизно на 15 хвилин, а потім подати на стіл.
Наведених інгредієнтів вистачить приблизно на 10 порцій.
Смачного.