Солодкі мариновані помідори на зиму – ну дуже смачні

Пропоную приготувати солодкі помідори на зиму. У цьому рецепті не використовуються ніякі пряні трави, помідори готуються дуже просто і швидко, з мінімальним набором спецій, а виходять смачнішими.

Інгредієнти:

На 3 банки об’ємом 1 л:

  • Помідори ~ 1,6-1,8кг

Для маринаду:

  • Вода – 1,5 л
  • Сіль – 1 ст. л. (З гіркою)
  • Цукор – 200 г
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Перець чорний горошком – 5 шт.
  • Перець запашний горошком – 5 шт.
  • Гвоздика – 3 бутони
  • Насіння кропу – 1/2 ч. л.
  • Оцет 9% столовий – 100 мл

Для приготування:

Помідори промиваємо та обсушуємо.

Банки для цього рецепту стерилізувати не обов’язково, головне, щоб вони були сухими та чистими. Кришки я ошпарюю окропом і залишаю на 5 хвилин.

Вкладаємо помідори у банки. Щоб помідори не лопалися, перед укладанням у банку потрібно їх проколоти в області плодоніжки.

Обережно заливаємо окропом. Накриваємо стерильними кришками та залишаємо на 15 хвилин.

Потім воду зливаємо у каструлю. З цієї води готуватимемо маринад. Ставимо каструлю з водою на вогонь, додаємо сіль, цукор, лавровий лист, запашний перець, чорний перець, гвоздику і ще я додаю для аромату насіння кропу. Доводимо до кипіння, варимо близько двох хвилин. Вимикаємо вогонь і в останню чергу виливаємо оцет 9%.

Відразу заливаємо киплячим маринадом банки з помідорами.

Закупорюємо кришки, відразу ж перевертаємо, дивимося, щоб ніде не підтікало. Укутуємо і залишаємо до повного остигання.

Найсмачніші помідори готові! Чекаємо щонайменше 1,5 місяця і можна відкривати.

Приємного вам апетиту!

Don't Miss! random posts ..