Пропоную приготувати солодкі помідори на зиму. У цьому рецепті не використовуються ніякі пряні трави, помідори готуються дуже просто і швидко, з мінімальним набором спецій, а виходять смачнішими.
Інгредієнти:
На 3 банки об’ємом 1 л:
- Помідори ~ 1,6-1,8кг
Для маринаду:
- Вода – 1,5 л
- Сіль – 1 ст. л. (З гіркою)
- Цукор – 200 г
- Лист лавровий – 3 шт.
- Перець чорний горошком – 5 шт.
- Перець запашний горошком – 5 шт.
- Гвоздика – 3 бутони
- Насіння кропу – 1/2 ч. л.
- Оцет 9% столовий – 100 мл
Для приготування:
Помідори промиваємо та обсушуємо.
Банки для цього рецепту стерилізувати не обов’язково, головне, щоб вони були сухими та чистими. Кришки я ошпарюю окропом і залишаю на 5 хвилин.
Вкладаємо помідори у банки. Щоб помідори не лопалися, перед укладанням у банку потрібно їх проколоти в області плодоніжки.
Обережно заливаємо окропом. Накриваємо стерильними кришками та залишаємо на 15 хвилин.
Потім воду зливаємо у каструлю. З цієї води готуватимемо маринад. Ставимо каструлю з водою на вогонь, додаємо сіль, цукор, лавровий лист, запашний перець, чорний перець, гвоздику і ще я додаю для аромату насіння кропу. Доводимо до кипіння, варимо близько двох хвилин. Вимикаємо вогонь і в останню чергу виливаємо оцет 9%.
Відразу заливаємо киплячим маринадом банки з помідорами.
Закупорюємо кришки, відразу ж перевертаємо, дивимося, щоб ніде не підтікало. Укутуємо і залишаємо до повного остигання.
Найсмачніші помідори готові! Чекаємо щонайменше 1,5 місяця і можна відкривати.
Приємного вам апетиту!