Полуничний сезон добігає кінця і … це вдалий час для полуничних консервацій 🙂 Бо тоді полуниця повністю стигла, солодка і ароматна сонцем!
Це чудовий рецепт полуничного варення без штучних добавок…
Наше варення готується легко , швидко і досить дешево. Тут потрібні лише два види фруктів, чим підсолодити та зберегти гарний, апетитний колір варення;) Тож за роботу!
Це варення має дуже гарний смак, і, як виявилося, дует: полуниця і яблуко потрапили в точку! Варення не надто солодке, а пропорції ідеальні. Має гарний рожевий колір і оксамитову текстуру.
Інгредієнти:
- 1 кг полуниці
- 1 кг яблук (вага після очищення)
- 2 склянки цукру
- 2 столових ложки лимонного соку
Спосіб виготовлення:
Полуницю промийте, обсушіть і очистіть. Яблука очистити, видалити насіння, промити і нарізати великими кубиками.
Покладіть полуницю і яблука в каструлю (бажано з товстим дном). Додайте цукор, лимонний сік і перемішайте. Поставте на повільний вогонь і варіть приблизно 2-3 години, періодично помішуючи, щоб варення не пригоріло (особливо в кінці варіння).
Потім перекласти гаряче варення в чисту і суху банку, щільно закрити. Остудіть і віднесіть в темний льох.
Смачного.