Корисний десерт з приємним ароматом і оригінальним солодким смаком.
Склад необхідних продуктів:
- Гарбуз 500 г
- Яблука 500 г
- Цукор 1 кг
Рецепт варення з яблук з гарбузом:
- Яблука миємо, при бажанні очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими шматочками.
- Викладаємо фрукти в ємність, в якій будемо готувати варення, відразу засипаємо цукром.
- Очищену від шкірки гарбуз, теж нарізаємо шматочками і змішуємо з нарізаними яблуками. Перемішуємо великою дерев’яною ложкою, щоб швидше виділився сік, залишаємо на 1 годину.
- Після закінчення потрібного часу доводимо масу до кипіння і варимо, помішуючи, близько 40 хвилин.
- Розкладаємо варення по стерилізованим банкам і закриваємо кришками. Перевертаємо, укутуємо, а після охолодження ставимо в прохолодне місце.