Варення з яблук і гарбузом

Корисний десерт з приємним ароматом і оригінальним солодким смаком.

Склад необхідних продуктів:

  • Гарбуз 500 г
  • Яблука 500 г
  • Цукор 1 кг

Рецепт варення з яблук з гарбузом:

  1. Яблука миємо, при бажанні очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими шматочками.
  2. Викладаємо фрукти в ємність, в якій будемо готувати варення, відразу засипаємо цукром. 
  3. Очищену від шкірки гарбуз, теж нарізаємо шматочками і змішуємо з нарізаними яблуками. Перемішуємо великою дерев’яною ложкою, щоб швидше виділився сік, залишаємо на 1 годину.
  4. Після закінчення потрібного часу доводимо масу до кипіння і варимо, помішуючи, близько 40 хвилин.
  5. Розкладаємо варення по стерилізованим банкам і закриваємо кришками. Перевертаємо, укутуємо, а після охолодження ставимо в прохолодне місце.

Don't Miss! random posts ..