Цікавий рецепт пісних котлет з нуту, хороший варіант для посту.
Інгредієнти
- Нут – 1 стакан
- Лук білий – 1 шт.
- Часник – 1 зубчик
- Морква – 1 шт.
- Олія – 2-3 ст.л.
- Панірувальні сухарі – 3-4 ст.л.
- Тмін – 0,5 ч.л.
- Куркума – 0,5 ч.л.
- Сіль за смаком
- Перець ч.м. – за смаком
- Борошно (при необхідності) – 2-3 ст.л.
Приготування:
Вегетаріанські котлети з нуту – це смачне, досить ситне блюдо, дуже гарна ідея як для вегетаріанців, так і для тих, хто поститься. “Фарш” для цих котлет виходить дуже красивого кольору, за рахунок куркуми, і дуже ароматним і смачним від додавання в нього тміна. До речі, ці котлетки за смаком чимось нагадали мені фалафель, думаю, їх теж можна подати в піті зі свіжими овочами, зеленню і йогуртовим соусом, буде так само смачно.
Підготуйте всі необхідні продукти для вегетаріанських котлет з нуту. Морква, цибуля і часник очистіть, помийте. Нут попередньо замочіть на кілька годин у холодній воді, краще – на ніч.
Відваріть нут в трохи підсоленій воді до готовності. Залежно від сорту, це може зайняти від 40 хвилин до 1,5 годин. Воду злийте, горох остудіть.
У невеликій кількості рослинного масла обсмажте крупно нарізану цибулю, часник і натерту на крупній тертці моркву.
Складіть нут, обсмажені овочі, тмін, куркуму, сіль і перець в блендер. Пробийте всі інгредієнти до однорідного стану.
Перекладіть в зручну глибокий посуд, при необхідності додайте борошна, щоб котлети добре ліпилися.
Вологими руками сформуйте маленькі котлетки обкатайте їх в панірувальних сухарях.
Обсмажте котлети в невеликій кількості рослинного масла з обох боків до рум’яної скоринки.
Викладіть готові котлети з нуту на паперові рушники, щоб пішло зайве масло.
Подавайте вегетаріанські котлети з нуту зі свіжою зеленню, з салатом зі свіжих овочів або з улюбленим соусом.