Як готувати пісні вареники з грибами

Пісні вареники з грибами

– це не та страва, яка зараз часто з’являється на столі. У моєму особистому всесвіті вареники взагалі практично святкове частування.

Інгредієнти для пісних вареників із грибами:

  • 2 склянки борошна;
  • 1 склянка окропу;
  • 1 ч. л. солі для тіста;
  • 2 ст. л. олії для тіста;
  • 500 г. печериць;
  • 1 велика цибулина;
  • олія, сіль, перець для начинки за смаком.

Приготування:

Готуємо тісто. У миску насипаємо борошно, додаємо сіль. По центру робимо поглиблення, туди наливаємо олію, а потім окроп.

Замішуємо м’яке, дуже приємне тісто. Округлюємо, загортаємо у пакет. Залишаємо на годину – «відпочити».

Тим часом займаємось начинкою. Дрібно нарізаємо цибулю, обсмажуємо її на олії до золотистості, після чого всипаємо в сковороду дрібно нарізані печериці.

Обсмажуємо, доки не піде зайва рідина. Насамкінець солимо, обов’язково додаємо чорний перець. Начинку остудити.

Підготовлене тісто розгортаємо в пласт завтовшки 1-2 мм. Склянкою вирізаємо кружечки.
По центру кожного кружечка кладемо невелику кількість начинки, скріплюємо краї.

Залишки тіста знову збираємо в кулю, знову розгортаємо, знову вирізаємо кружечки і ліпимо вареники.
Коли всі вареники зліплені, ставимо на плиту каструлю з водою, не забуваймо посолити.

Доводимо до кипіння, закидаємо вареники. Після того, як вода закипить, зменшуємо вогонь, проварюємо хвилинку, потім дістаємо шумівкою вареники.

Якщо готуєте пісні вареники, додайте в миску обсмажену цибулю. Якщо не пісні, можна заправити вершковим маслом, сметаною.

Смачного!

Don't Miss! random posts ..