Як готувати солянку Солянка збірна м’ясна

Багато хто любить борщ, інші воліють борщ, інші окрошку… а хтось просто обожнює солянку.
Я хочу поділитися з вами своїм улюбленим рецептом збірної м’ясної солянки . Якщо ви приготуєте її за моїм рецептом – солянка вийде набагато смачніше, ніж у хорошому ресторані!

Інгредієнти:

  • вода 2,5-3 л
  • яловичина/телятина або свинина (на кісточці) 600-700 г
  • копчені реберця 300 грам
  • шинка 200 г
  • ковбаса копчена 200 г
  • цибуля ріпчаста 2 шт
  • солоні огірки (корнішони) 2-4 шт
  • оливки 100 г
  • каперси (за бажанням) 50-70 гр
  • томатний соус або кетчуп 2 ст.л.
  • рослинна олія 2 ст.л.
  • вершкове масло 1 ст.л.
  • лавровий лист 1-2 шт
  • перець запашний 3 шт
  • зелень петрушки пучок
  • лимон (для подачі)
  • сметана (для подачі)
  • сіль за смаком
  • свіжомелений перець

Приготування:

Підготувати інгредієнти для збірної м’ясної солянки .

Яловичину та копчені реберця покласти в каструлю, залити водою і довести до кипіння.

Зняти піну, покласти очищену цибулину і варити 2:00 при слабкому кипінні.
За 15 хвилин до готовності трохи посолити, покласти лавровий лист та горошини перцю.
М’ясо вийняти з бульйону, видалити цибулину та спеції, бульйон процідити.

Відокремити м’ясо від кісток і нарізати соломкою.
Також, соломкою, нарізати шинку та ковбасу.

Солянка може виявитись не дорогим задоволенням, а економічним рішенням, якщо готувати її після свят, коли залишаються закуплені до святкового столу кілька видів м’ясних копченостей. По 100-200 г різних м’ясопродуктів зроблять смак солянки ще багатшим і насиченим.

Огірки нарізати соломкою.
Викласти в сковороду, додати трохи бульйону і протушити 5-7 хвилин.
Перекласти огірки в каструлю із бульйоном.
Цибулину очистити і нарізати чвертькільцями.
У сковороді розігріти вершкове масло разом з рослинним, викласти цибулю, посолити, поперчити і обсмажити до м’якості.
Додати кетчуп, перемішати.

І перекласти засмажку у бульйон.
Покласти в каструлю відварене м’ясо, шинку та ковбасу.
Додати оливки, перемішати та готувати 10-15 хвилин.

Порада. У солянку можна додати трохи розсолу від оливок.

Додати каперси.
Перемішати, посолити і поперчити до смаку.

Накрити каструлю кришкою та дати настоятися 15 хвилин.
При подачі в кожну тарілку покласти скибочку лимона, заправити солянку сметаною і посипати зеленню.

Як ви оцінюєте цей рецепт,

Оцініть цей рецепт

Відгуки користувачів 0 / 5. Всього оцінок: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Don't Miss! random posts ..