Як квасити капусту рецепти квашеної капусти

Як вибрати правильно білокачанну капусту для квашення

  • потрібні пізні або середньопізні сорти;
  • качан повинен бути тугим і щільним;
  • мають бути відсутні тріщини і гнилі плями;
  • запах повинен бути свіжим;
  • качан повинен бути білим, якщо коричневий, то цей продукт якийсь час уже лежав;
  • бажано наявність зеленого листя зверху;
  • вага не менше 1 кг, краще більше;
  • форма приплюснута.

Дуже смачний і простий рецепт квашення. 

Для приготування необхідно:

  • капуста білокачанна- 3 кг,
  • Морква 1 шт .; 
  • сіль-100 гр,
  • цукор-75 гр; 
  • лавровий лист-2 шт.,
  • перець горошком за смаком.

У каструлю наливаємо 2 літри води, додаємо туди цукор, сіль, перець, лавровий лист, все перемішуємо і доводимо до кипіння .

Все охолоджуємо. Шаткуємо, тремо морквину на крупній тертці – перемішуємо. У скляну тару, можна в трилітрову банку наливаємо літр охололого розсолу, далі щільно утрамбовують в посуд і якщо потрібно додаємо ще розсіл. Ми залишаємо на три дні. Все через три дні все готово. Квашений процес не займає багато часу.

Don't Miss! random posts ..