Цей рецепт маринованих помідор не тільки урізноманітнює Ваші заготовки на зиму, а й буде радувати погляд і смакові відчуття. Томати виходять настільки смачними, що пальчики оближеш.
Інгредієнти:
- Помідори червоні – 1,5 кг.
- Зелень кропу і петрушки
- Лавровий лист – 3 шт.
- Чорний перець горошком – 9 шт.
- Часник – 3 зубчики
- Цибуля ріпчаста – 5 шт.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор – 2 ст. л.
- Рослинна олія – 1,5 ст. л.
- Оцет 9% – 3 ст. л.
- Літрові банки – 3 шт.
Приготування:
1. Спочатку підготуємо банки, їх потрібно добре вимити, обдати окропом і висушити на чистому рушник. Очищаємо і нарізаємо кільцями цибулю. На дно сухих банок викладаємо зелень петрушки і кропу, по зубчику часнику на кожну банку і по одному лавровому листку і чорний перець горошком по три штучки.
2. Тепер укладаємо шарами чисті, просушені помідори і кільця цибулі.
Якщо помідори великі, їх можна порізати навпіл або на чотири частини.
3. На вогонь ставимо 1,5 літра води і доводимо до кипіння. Акуратно розливаємо по банках, щоб банки не лопнули. Кришки потрібно залити окропом на п’ять хвилин. Чистими, нагрітими кришками прикриваємо банки і залишаємо на десять хвилин. Вода, що залишилася в каструлі більше не знадобиться.
4. Через 10 хвилин, переливаємо воду з банок в каструлю. Доводимо до кипіння і ще раз розливаємо по банках, залишаємо їх на 10 хвилин. Через відведений час воду з банок зливаємо в каструлю, додаємо сіль (1 столову ложку) і цукор (дві столові ложки), доводимо до кипіння. Знімаємо з вогню, наливаємо 1,5 столові ложки рослинної олії і три столові ложки оцту. Перемішуємо і розливаємо по банках. Банки закручуємо кришками або закочує.
5. Перевертаємо їх шийкою вниз і накриваємо ковдрою до повного охолодження. Мариновані помідори готові!