Макарони з печерицями та сметаною, запечені під сирною скоринкою, виходять настільки смачними, що від них неможливо відірватися.
Інгредієнти:
- макарони 200-250 г
- Вершкове масло 2 ст. ложки
- печериці 500 г
- часник 2-3 зубчики
- молоко 240 мл
- вершки жирні 240 мл
- борошно 2 ст. ложки
- сіль за смаком
- Перець чорний молотий за смаком
- сметана 200-250 г
- сир 150 г
Приготування:
Макарони відварити до готовності за 5-7 хвилин і відкиньте на друшляк.
У сковороді на вогні нижче середнього розтопіть масло. Додайте нарізані гриби і обсмажуйте 5-7 хвилин.
Зменшіть вогонь до мінімального, додайте подрібнений часник і готуйте ще хвилину.
Молоко і вершки розмішайте з борошном, щоб не залишилося грудок. Поступово влийте до грибів. Помішуючи, варіть до загустіння.
Замість борошна можна використовувати кукурудзяний крохмаль.
Посоліть, поперчіть, а після перемішайте гриби і соус з макаронами і сметаною.
Викладіть масу в форму і посипте тертим сиром. Запікайте до рум’яної скоринки приблизно 20 хвилин при температурі 180 ° С.