Запіканка з макаронів з грибами і вершковим соусом

Макарони з печерицями та сметаною, запечені під сирною скоринкою, виходять настільки смачними, що від них неможливо відірватися.

Інгредієнти:

  • макарони 200-250 г
  • Вершкове масло 2 ст. ложки
  • печериці 500 г
  • часник 2-3 зубчики
  • молоко 240 мл
  • вершки жирні 240 мл
  • борошно 2 ст. ложки
  • сіль за смаком
  • Перець чорний молотий за смаком
  • сметана 200-250 г
  • сир 150 г

Приготування:

Макарони відварити до готовності за 5-7 хвилин і відкиньте на друшляк.

У сковороді на вогні нижче середнього розтопіть масло. Додайте нарізані гриби і обсмажуйте 5-7 хвилин.

Зменшіть вогонь до мінімального, додайте подрібнений часник і готуйте ще хвилину.

Молоко і вершки розмішайте з борошном, щоб не залишилося грудок. Поступово влийте до грибів. Помішуючи, варіть до загустіння.

Замість борошна можна використовувати кукурудзяний крохмаль.

Посоліть, поперчіть, а після перемішайте гриби і соус з макаронами і сметаною.

Викладіть масу в форму і посипте тертим сиром. Запікайте до рум’яної скоринки приблизно 20 хвилин при температурі 180 ° С.

Don't Miss! random posts ..