Пропоную приготувати одну з найпопулярніших і улюблених закусок – морква по-корейськи з часником!
Інгредієнти:
- морква 1 кг
- спеції для моркви по-корейськи
- часник 1 головка
- оцет яблучний 4-5 ст.л
- рослинне масло 0,5 склянки
- перець чилі 0,5 шт
Рецепт маринованої моркви:
- Морква помити, очистити і натерти на спеціальній тертці або нарізати довгими тонкими брусочками.
- Далі готуємо маринад. Я буду використовувати готовий набір спецій для моркви по-корейськи, якщо у вас такого немає, нічого страшного.
- Склад цієї спеції для моркви: цукор, сіль, коріандр, базилік сушений, куркума, перець червоний, паприка, часник сушений, перець чорний, лимонна кислота, мускатний горіх, екстракт часнику.
- У ємності змішати півсклянки олії (у мене це кукурудзяна олія), 5 ст.л яблучного оцту, подрібнений часник, і гострий перець чилі. Потім висипаємо весь пакет нашої суміші спецій для моркви.
- Ви можете просто додати на 1 кг моркви – 1 ст.л солі без верху, 3 ст.л цукру, коріандр, чорний і червоний гострий перець за смаком.
- Добре все перемішуємо і відправляємо на вогонь. Довести до кипіння і варити буквально 2 хвилини.
- Знімаємо маринад з вогню і відразу ж заливаємо нею моркву. Добре перемішуємо, утрамбовуємо морква, щоб вона пустила сік.
- Закриваємо ємність з морквою кришкою і поміщаємо в холодильник на добу.
- Якщо хочете приготувати на зиму морква по-корейськи, робимо все те ж саме, просто на наступний день розкладіть морква по банкам і рівномірно розподіліть виділився сік. Банки попередньо ретельно вимийте з содою і простерилизуйте будь-яким зручним способом (на пару, в духовці або мікрохвильовій печі) і охолодіть.
- Помістіть банки з закускою в каструлю з теплою водою, доведіть воду до кипіння і прокип’ятіть 10 хвилин.
- Накрийте банки прокип’яченими кришками, закатати, переверніть і укутайте до повного охолодження.
- Морква по-корейськи на зиму готова! Смачного!