Дуже соковитий, смачний і корисний салатик виходить з червонокачанної капусти з кукурудзою та вареними яйцями. Мало хто знає, що в червонокачанної капусти міститься набагато більше вітамінів і мінеральних речовин, ніж в білокачанної. Червону капусту найвдаліше використовувати саме при приготуванні салатів. Так ми отримуємо макісмум смаку і користі цього унікального овоча.
Цей салатик виходить не тільки дуже смачним і корисним, але ще і різнобарвним, яскравим, що радує око. При додаванні варених яєць до нашаткованої капусті, вони набувають блакитний відтінок. Вкраплення яскраво-жовтою кукурудзи і шматочків вареної моркви додають салату насиченості і кольору.
Рецепт салату з червонокачанної капустою
Для приготування 3-4 порцій салату знадобиться:
- 400 г червоної капусти;
- 1 ріпчаста цибулина;
- 1 банка консервованої кукурудзи;
- 1 відварна морква;
- 2-3 яйця;
- сіль і перець за смаком;
- зелень за бажанням;
- майонез або сметана для заправки.
В принципі, заправити цей салат можна абсолютно будь-яким соусом – натуральним йогуртом, майонезом, сумішшю оливкового масла з лимонним соком і гірчицею, нежирною сметаною і т.д. Заправку вибирайте на свій смак.
Щоб перетворити салат в пісний прибираємо зі складу яйця і заправляємо рослинною олією.
Тонко шаткуємо крансокочанную капусту і злегка мнём з сіллю для виділення соку. Ріпчасту цибулю півкільцями або кубиком, скропити оцтом, щоб пішла гіркота. Морква ріжемо невеликими скибочками або кубками. Точно також кришимо яйця.
З’єднуємо всі інгредієнти в мисці, додаємо кукурудзу, заправку, зелень. Перемішуємо салат, готово! Спробуйте приготувати такий капустяний салат і з білокачанної капустою, проте з червоною мені подобається більше. Смачного!