Соус італійський з базиліком

Цей швидкий і простий рецепт італійського томатного соусу з базиліком на зиму має безліч переваг, на відміну від інших. Спосіб приготування не містить Бланшіровки томатів і ручну очистку від шкірки. Тривала і незручна процедура, особливо в разі багатого врожаю, ускладнює приготування соусу з помідорів з базиліком на зиму. В даному випадку очищення від відходів проводиться безпосередньо після термічної обробки за допомогою проціджування.

Компонентна структура:

  • 1 цибуля;
  • 2 морквини;
  • 1 стебло селери;
  • 2 гілки базиліка;
  • 2 ст. л. масла оливкового;
  • 1 ст. л. солі;
  • 4,5 кг томатів.

Рецепт базилікового соусу передбачає виконання певних процесів:

  1. Очистити цибулину, моркву, селеру, подрібнити.
  2. Надіслати масло в глибоку каструлю, розігріти, тушкувати 5 хвилин, помішуючи ложкою, краще дерев’яною.
  3. Розділити томати на 4 часточки, з’єднати з іншими овочами, посолити і варити після закипання близько 1 години, процідити, скориставшись ситом, щоб позбутися відходів, таких як шкірка і насіння.
  4. Варити ще 2 години, регулярно розмішувати. Розмістити по банках, в кожну всипати 1-2 листочка базиліка.
  5. Закрити кришкою і дати базилікового соусу охолонути.

Соус до м’яса з базиліком

Коли сімейний бюджет не дозволяє повечеряти в ресторані, не варто впадати у відчай, оскільки будь-яка страва італійської кухні можна зробити самостійно, і за якістю воно вийде не гірше тих, що готують відомі шеф-кухарі. Для удосконалення та доповнення багатьох страв можна використовувати соус з базиліка і часнику на зиму.

Набір компонентів:

  • 1 пучок базиліка;
  • 2 жовтки яєць;
  • ½ ст. олії з соняшнику;
  • 1 ст. л. оцту;
  • 1 ч. Л. гірчиці;
  • 1 ст. л. подрібнених волоських горіхів;
  • кріп петрушка;
  • сіль і цукор за смаком

Рецепт створення базилікового соусу:

  1. Збити міксером 2 жовтки, посолити, підсолодити, внести гірчицю.
  2. Продовжуючи збивати, акуратно внести масло і оцет.
  3. Нарізати зелень, позбавляючись від черешків, очистити часник.
  4. У блендер внести зелень, часник і горіхи, все збити до утворення однорідної маси.

Як ви оцінюєте цей рецепт,

Оцініть цей рецепт

Відгуки користувачів 0 / 5. Всього оцінок: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Don't Miss! random posts ..