Маринуємо помідори на зиму з насінням гірчиці

Помідори за цим рецептом виходять дуже смачними з пікантним присмаком, який надає гірчиця. З можна подавати в якості окремої закуски або як доповнення до другого блюда.

Інгредієнти на 3 літрову банку:

  • помідори
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Морква – 4-5 шт. (Дрібної)
  • Часник – 2-3 зубчики
  • Парасольки кропу – 3-4 шт.
  • Листя смородини – 3-4 шт.
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Чорний перець (горошок) – 6-8 шт.
  • Гірчиця (насіння) – 1 дес. л.
  • Лимонна кислота – 1/3 дес. л.

Розсіл на 1 літр води:

  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.

Приготування:

1. На дно чистої і сухої банки укладаємо листя смородини, лаврове листя, парасольки кропу, помідори, морква, а зверху залишаємо місце під порізаний дольками перець, парасольки кропу, і лавровий лист.

2. Заливаємо вміст банок окропом, накриваємо прокип’яченими кришками і залишаємо на 30 хвилин.

3. Після закінчення зазначеного часу, зливаємо воду в каструлю і готуємо розсіл. Для цього додаємо сіль, цукор і доводимо до кипіння. Перед тим як залити маринад в банку, додаємо в неї лимонну кислоту, насіння гірчиці і перець чорний. Накриваємо кришкою і відправляємо стерилизоваться в водяній бані 10 хвилин. Потім виймаємо банку і закочує. Перевертаємо шийкою вниз, накриваємо і залишаємо до повного охолодження. 

Після того, як ви закінчите консервувати помідори, дайте банкам постояти недоторканими протягом 30 днів, перш ніж відкривати банку. За цей час томати наситяться і збагатяться ароматами спецій і трав. Вони відмінно поєднуються з будь-яким картопляним блюдом (особливо смаженою картоплею), будь-яким макаронних блюдом, пловом, м’ясною стравою і т. Д.

Don't Miss! random posts ..