Як смачно замаринувати кольорову капусту на зиму з буряком?

Ці незвичайні мариновані суцвіття капусти і буряк мають не тільки відмінним хрустким смаком, але і дуже смачні і корисні! Така закуска відмінно підійде на гарнір до м’яса і дуже красиво виглядає на святковому столі.

Інгредієнти:

  • Цвітна капуста – 1 кг.
  • Буряк (середня) – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчики
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Гвоздика – 3 бутона
  • Перець духмяний (горошком) – 6 шт.
  • Перець чорний (горошком) – 12 шт.
  • Цукор – 3 ч. Л.
  • Сіль – 3 ч. Л.
  • Оцет 9% – 6 ст. л.

Спосіб приготування:

1. Цвітну капусту необхідно помити і розібрати на невеликі суцвіття. Потім кладемо її в киплячу воду, бланшируємо 4-5 хвилин і зливаємо воду.
Для того, щоб не заповнювати будинок таким відмітним запахом, який поширюється всюди під час варіння буряка (і не тільки), Ви можете додати крихту хліба, змочену в оцті.

2. Нарізаємо соломкою буряк.

3. У чисті простерилізовані баночки (об’ємом 500 мл.) Кладемо по одному бутончіку гвоздики, по одному лавровому листочку, по дві горошини запашного перцю, по чотири горошини чорного перцю, по одному зубчику часнику (розрізаний навпіл), по одній чайній ложки солі і цукру.

4. Далі укладаємо шарами буряк і капусту. Злегка приминає ложкою.

5. Вливаємо в кожну банку по 2 ст. л. оцту 9% і заливаємо окропом. Накриваємо кришками і стерилізуємо 15 хвилин.
Якщо Ви будете заготовляти закуску в літрових банках, то стерилізувати їх необхідно 20 хвилин.

6. Після того, як ми простерилізували банки з заготівлею, акуратно виймаємо їх з каструлі і закриваємо щільно кришки. Перевертаємо шийкою вниз, накриваємо теплою ковдрою і залишаємо так до повного охолодження.

Як ви оцінюєте цей рецепт,

Оцініть цей рецепт

Відгуки користувачів 0 / 5. Всього оцінок: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Don't Miss! random posts ..