Інгредієнти:
- Капуста 1 великий качан
- Морква 1 шт. (Середня)
- На 1,5 літра води:
- Сіль 4 ст.л.
- Цукор 9 ст.л.
- Рослинна олія 1 ст.
- Оцет 9% 1 ст.
- Лавровий лист 8-10 шт.
- Перець чорний горошком 10-12 шт.
Приготування капусти:
Капусту миємо, ріжемо великими шматками, кладемо в каструлю.
Моркву чистимо, шаткуємо і викладаємо до капусти.
Додаємо горошини перцю і лавровий лист.
Готуємо заливку: у воду додаємо масло і оцет, сіль і цукор, доводимо до кипіння.
Заливаємо отриманою гарячої (але не киплячою) заливанням капусту, накриваємо кришкою і залишаємо в кімнаті на 2-3 дні.
Розкладаємо в банки і убираєм в холодильник