Перець фарширований картоплею з сиром запечене в духовці

Інгредієнти:

  • 4 середніх солодких перцю,
  • 1 велика цибулина,
  • 1 зубчик часнику,
  • 1 столова ложка вершкового масла або оливкової олії,
  • 8 середніх картоплин,
  • 2-4 гілочки чебрецю або іншої зелені,
  • 1/2 склянки курячого бульйону,
  • 3/4 склянки незбираного молока,
  • 2 столові ложки паприки (якщо використовуєте мелену – 1 ч.л. досить) або стільки ж в’ялених помідорів,
  • 1-2 столові ложки зеленої цибулі і петрушки,
  • 1/4 чашки твердого сиру або пармезан,
  • 1/4 чашки моцарели,
  • сіль, перець за смаку.

Рецепт приготування перцю:

Розігріваємо духовку до 190 градусів С. Каструлю води доводимо до кипіння.

Поки чекаємо, коли закипить вода, підготуємо овочі. Розрізаємо перці навпіл. Виймаємо насіння і перемички. Ви можете використовувати невеликий ніж для чищення овочів або навіть ложку, щоб вийняти серединки з перцю.

Як тільки вода закипить, щедро солимо її і варимо в ній половинки перцю протягом 3-5 хвилин, поки вони не почнуть пом’якшуватися. Виймаємо їх шумівкою і викладаємо на рушник, щоб підсушити.

Картоплю чистимо і нарізаємо дрібними кубиками. Якщо ваші перці дуже великі, вам потрібно близько 7 чашок нарізаного картоплі, це перці середні, 6-6 з половиною чашок буде досить.

У великій сковороді розтоплюємо вершкове масло на середньому вогні, додаємо цибулю і пасеруємо його близько 5 хвилин, поки цибуля не стане м’яким і золотистим. Ви можете використовувати рослинне масло замість вершкового, але мені більше подобається смак вершкового. Додаємо часник і обсмажуємо протягом приблизно 30 секунд.

Відправляємо в сковороду картопля, чебрець, приправляємо сіллю і перцем. Заливаємо картопля курячим бульйоном і молоком. Рідина повинна ледь покривати картоплю, не переборщіть, ви завжди можете додати трохи більше молока або бульйону, якщо картопля почне присмажуватися, а не гаситися. Тушкуємо картопля 15-20 хвилин. Картопля повинен бути пом’якшений, але все ж не перетворився на пюре.

Паприку, зелена цибуля і петрушку подрібнюємо. Змішуємо все це з картоплею.

Твердий сир натираємо на тертку і теж відправляємо в картопля.

Розміщуємо половинки перцю на деко для випічки. Заповнюємо картопляною начинкою.

Посипаємо сиром моцарелла. Ви можете використовувати будь-який сир, який вам подобається, будь-який твердий, Чеддер, Проволоне і т.д.

Випікаємо перці в розігрітій духовці протягом 25-35 хвилин.

Як ви оцінюєте цей рецепт,

Оцініть цей рецепт

Відгуки користувачів 0 / 5. Всього оцінок: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Don't Miss! random posts ..