[vc_row][vc_column][vc_column_text]
Складові:
- горох колотий – 500 гр.
- ребра копчені – 500 гр.
- ріпчаста цибуля – 1 шт.
- морква – 1 шт.
- хмелі-сунелі – 1 ч.л. (Без гірки)
- копчена паприка – 1 ч.л. (Без гірки)
- чорний перець
- кріп
- для грінок:
- білий хліб
- вершкове масло
Приготування:
Миєму копчені ребра, закладаємо їх в каструлю з холодною водою.
Варимо 30 хвилин з моменту закипання.
Витягуємо ребра з бульйону, а на його місце всипаємо гарненько промитий горох.
Як тільки закипіло, додаємо дрібно нарізані цибулю і моркву.
Накриваємо кришкою і варимо на слабкому вогні 30 хвилин.
Потім додаємо в суп м’ясо, яке ми зрізали з кісток.
Приправляємо копчені паприкою і хлелі-сунелі, солимо за смаком і за бажанням додаємо чорний перець.
Продовжуємо варити на слабкому вогні, до тих пір, поки горох не розвариться.
У мене на це йде 20-30 хвилин.
Знімаємо з плити, додаємо свіжий кріп і даємо настоятися 10 хвилин.
Суп готовий.
Поки він настоюється, приготуємо грінки.
Як приготувати грінки:
З білого хліба, можна взяти нарізний батон, обрізаємо кірки і нарізаємо кубиком, приблизно 1х1 см.
У сковороді розтоплюємо вершкове масло і обсмажуємо кубики хліба з усіх боків.
На це йде 3-5 хвилин.
Подаємо грінки до супу в окремій чаші.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]