Компоненти:
- рис сухий – 200 гр.
- вода – 400 мл.
- червона риба – 200 гр.
- огірок довжелезний – 2 шт.
- нори — 1 лист
- майонез – до смаку
Спосіб приготування:
Воду поставити на вогонь, сухий рис добре промити і вислати в киплячу воду. Варити рис до готовності, хв. 15-20. Надати рису повністю охолонути.
Далі форму потрібно застелити харчовою плівкою.
Всі шари потрібно промащувати майонезом.
Рибу потрібно порізати на маленькі шматки і викласти в форму.
Огірок порізати на довгі пластинки, дуже добре з наданою завданням справляється овощечистка і викласти прийдешнім шаром.
Далі в охолоджений рис.
Додати норі.
Норі треба настригти ножицями на маленькі полосочки.
Відмінно змішати і викласти прийдешнім шаром.
Закрити вершина плівкою і прибрати під прес на 1 годину (години для мене здалося мало, трохи розтікається).
Слідом за тим вийшов «торт» витягнути з форми і порізати на порційні шматки.