Ледачі роли – елементарно і смачно

Компоненти:

  • рис сухий – 200 гр.
  • вода – 400 мл.
  • червона риба – 200 гр.
  • огірок довжелезний – 2 шт.
  • нори — 1 лист
  • майонез – до смаку

Спосіб приготування:

Воду поставити на вогонь, сухий рис добре промити і вислати в киплячу воду. Варити рис до готовності, хв. 15-20. Надати рису повністю охолонути.

Далі форму потрібно застелити харчовою плівкою.
Всі шари потрібно промащувати майонезом.

Рибу потрібно порізати на маленькі шматки і викласти в форму.
Огірок порізати на довгі пластинки, дуже добре з наданою завданням справляється овощечистка і викласти прийдешнім шаром.

Далі в охолоджений рис.
Додати норі.
Норі треба настригти ножицями на маленькі полосочки.

Відмінно змішати і викласти прийдешнім шаром.
Закрити вершина плівкою і прибрати під прес на 1 годину (години для мене здалося мало, трохи розтікається).
Слідом за тим вийшов «торт» витягнути з форми і порізати на порційні шматки.

Don't Miss! random posts ..