Як квасити капусту рецепти квашеної капусти

Як вибрати правильно білокачанну капусту для квашення

  • потрібні пізні або середньопізні сорти;
  • качан повинен бути тугим і щільним;
  • мають бути відсутні тріщини і гнилі плями;
  • запах повинен бути свіжим;
  • качан повинен бути білим, якщо коричневий, то цей продукт якийсь час уже лежав;
  • бажано наявність зеленого листя зверху;
  • вага не менше 1 кг, краще більше;
  • форма приплюснута.

Дуже смачний і простий рецепт квашення. 

Для приготування необхідно:

  • капуста білокачанна- 3 кг,
  • Морква 1 шт .; 
  • сіль-100 гр,
  • цукор-75 гр; 
  • лавровий лист-2 шт.,
  • перець горошком за смаком.

У каструлю наливаємо 2 літри води, додаємо туди цукор, сіль, перець, лавровий лист, все перемішуємо і доводимо до кипіння .

Все охолоджуємо. Шаткуємо, тремо морквину на крупній тертці – перемішуємо. У скляну тару, можна в трилітрову банку наливаємо літр охололого розсолу, далі щільно утрамбовують в посуд і якщо потрібно додаємо ще розсіл. Ми залишаємо на три дні. Все через три дні все готово. Квашений процес не займає багато часу.

Як ви оцінюєте цей рецепт,

Оцініть цей рецепт

Відгуки користувачів 0 / 5. Всього оцінок: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Don't Miss! random posts ..