Як вибрати правильно білокачанну капусту для квашення
- потрібні пізні або середньопізні сорти;
- качан повинен бути тугим і щільним;
- мають бути відсутні тріщини і гнилі плями;
- запах повинен бути свіжим;
- качан повинен бути білим, якщо коричневий, то цей продукт якийсь час уже лежав;
- бажано наявність зеленого листя зверху;
- вага не менше 1 кг, краще більше;
- форма приплюснута.
Дуже смачний і простий рецепт квашення.
Для приготування необхідно:
- капуста білокачанна- 3 кг,
- Морква 1 шт .;
- сіль-100 гр,
- цукор-75 гр;
- лавровий лист-2 шт.,
- перець горошком за смаком.
У каструлю наливаємо 2 літри води, додаємо туди цукор, сіль, перець, лавровий лист, все перемішуємо і доводимо до кипіння .
Все охолоджуємо. Шаткуємо, тремо морквину на крупній тертці – перемішуємо. У скляну тару, можна в трилітрову банку наливаємо літр охололого розсолу, далі щільно утрамбовують в посуд і якщо потрібно додаємо ще розсіл. Ми залишаємо на три дні. Все через три дні все готово. Квашений процес не займає багато часу.