Класичний рецепт приготування річкової форелі. Якщо перед вами стоїть вибір, як приготувати річкову форель, готуйте саме так.
Інгредієнти
- форель річкова 2 рибки,
- 1 лимон,
- пучок петрушки,
- дрібка солі,
- щіпка меленого чорного перцю,
- рослинне масло для смаження (краще оливкова).
Рецепт приготування форелі з лимоном
- Рибу чистимо (відскрібати луску), голову відрізаємо, з них потім зможемо зварити супчик.
- Тушки форелі викладаємо в миску, солимо, вичавлюємо на них половинку лимона, перчимо і залишаємо маринуватися хвилин на 15-20.
- У товстостінній сковороді розігріваємо олію.
- Тим часом подрібнюємо петрушку, вкладаємо її кожній форелі в черевце.
- Викладаємо форель в сковороду і обсмажуємо на досить сильному вогні до золотистого кольору з кожного боку, це хвилини по 2-3.
Річкова смажена форель готова. Збризкаємо її половинкою лимона і подаємо. Смачного!