Салат з печерицями та куркою

Смачний і ситний рецепт святкового салату зі смаженими печерицями та куркою.

Інгредієнти:

  • Печериці – 200 г
  • Курячі грудки – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Сир Пармезан – 100 г
  • Майонез – 100 мл
  • Сіль за смаком
  • Масло рослинне

Приготуванян:

Без цього чудового салату не обходиться практично жодне свято в нашому домі: новий рік, день народження, 8 березня і навіть 23 лютого – він завжди буде відмінним доповненням до основних страв. Готується салат з печерицями, куркою і морквою шарами, після чого відправлюємо в холодильник не менше ніж на 2 години, де повністю просочується.

Отже, давайте приступимо.

Налити невеликий кухлик води. Курячі грудки без шкіри вимити і покласти в кухлик, посолити і поставити на вогонь. Коли вода почне закипати, зняти піну і варити до готовності, приблизно 20-25 хвилин.

Яйця відварити круто (довести до кипіння і варити ще 10-15 хвилин).

Відварене куряче філе нарізати невеликими кубиками.

Дрібно нарізати яйця.

Моркву вимити, очистити і натерти на середній тертці.

Печериці очистити і нарізати невеликими тонкими пластинками.

Одну або дві цибулини, в залежності від розміру, дрібно порізати . Цибулю ми будемо використовувати в обсмажуванні, половину з морквою, половину з грибами.

Сир натерти на дрібній тертці. Я використовувала Пармезан, але в принципі підійде будь-який інший.

Моркву обсмажити з цибулею в рослинній олії, приблизно 5-7 хвилин, поки вона не стане більш-менш м’якою. У процесі смаження додати дрібку солі.

Потім за тим же принципом обсмажити гриби з цибулею.

Тепер можна приступити до викладання шарів салату, першим у нас підуть гриби обсмажені з цибулею. Кожен шар ми будемо промащувати майонезом десь більше десь менше, в цьому шарі менше, так як він сам по собі досить соковитий.

Другим шаром у нас йде морква. Викласти і розрівняти її. Поверх шарів зробити 8-10 крапель з майонезу і розмазати тильною стороною столової ложки. На морква знадобиться майонезу трохи більше, ніж на гриби, а взагалі його кількість залишається на вашій совісті 🙂

Наступним шаром йде курка, яку також необхідно викласти рівномірним шаром і змастити майонезом. Тут, мабуть, повинен бути самий товстий шар майонезу.

Поверх курки рівномірно всипаємо дрібно порубані курячі яйця і змащуємо невеликою кількістю майонезу.

В самому кінці посипаємо салат дрібно натертим сиром. Салат зі смаженою печерицями та куркою, готовий. Для того, щоб усі шари гарненько просочилися, його слід прибрати в холодильник не менше ніж на 2 години і тільки потім подавати до столу.

Смачного!

Don't Miss! random posts ..