Простий, але дуже смачний салат Ніжність з куркою, чорносливом і грецькими горіхами підійде і до святкового столу, і до вечері при свічках.
Інгредієнти:
- М’ясо курки (у мене філе) – 260 г
- Чорнослив (без кісточки) – 100 г
- Волоські горіхи – 50 г
- Яйце – 3 шт.
- Огірок свіжий – 150 г
- Майонез – за смаком
- Зелень – для прикраси
Приготування:
Смачних, пікантних і оригінальних рецептів салатів з куркою – велика кількість, як то кажуть, вибирай на свій смак. Пропоную приготувати гарний і ситний салат «Ніжність». Гармонійне поєднання ніжного м’яса курки, маслянистих горіхів, пряного аромату чорносливу і свіжого огірочка не залишить байдужими нікого. Цей салат стане гідною прикрасою будь-якого столу.
Продукти для приготування салату «Ніжність» з куркою і чорносливом підготуємо за списком.
Почнемо з підготовки інгредієнтів. М’ясо курки (у мене – філе) промиємо і відварити в підсоленій воді до готовності. Готове м’ясо остудити і наріжемо на дрібні кубики.
Відваримо круто яйця, остудити. Жовток натремо на дрібній тертці, білок нарізаємо невеликими шматочками.
Чорнослив промиємо теплою водою, обсушити і нарізати невеликими шматочками.
Огірок очистимо від шкірки і нарізаємо дрібними кубиками.
Волоські горіхи трохи підсушити в сковороді або в духовці, нарубаємо на невеликі шматочки.
Всі інгредієнти підготовлені, починаємо збирати салат. Салат можна подати в загальному салатник або порційно. Всі шари Промазуємо майонезом, за винятком верхнього.
М’ясо курки викладаємо першим шаром.
2 шар – чорнослив.
3 шар – свіжий огірок.
4 шар – білки.
5 – волоські горіхи.
6 – жовтки.
Чудовий салат «Ніжність» з куркою і чорносливом готовий. Прикриваємо салат плівкою і прибираємо в холодильник на годину-дві, щоб він просочився.