Грибний салат з куркою

Поєднання курячого м’яса і грибів досить часто зустрічається в рецептах салатів. Це і правда гарне класичне поєднання, багатьом воно подобається, такі салати завжди виходять ситними і по-домашньому смачними. Я додала до цих двох інгредієнтів ще яйця і зелений горошек- салат вийшов відмінним! Думаю, що і вам сподобається 🙂

Інгредієнти:

  • Гриби печериці – 200 г
  • Рослинна олія для смаження грибів – 5 ст. л.
  • Заморожений зелений горошок – 100 г
  • Яйце куряче – 3 шт.
  • Курка (стегенце) – 1 шт. або 200 г в уже розібраному вигляді;
  • Майонез – 3-4 ст. л.
  • Сіль за смаком

Приготування:

Підготуйте печериці і рослинне масло для їх обсмажування, зелений горошок (консервований або заморожений, у мене заморожений), яйця, відваріть курячу грудку або стегенце. Для заправки підготуйте майонез, сіль.

Для цього салату куряче м’ясо не нарізайте, а розберіть на волокна. Я використовувала стегенце (шкіру видалила, кістки природно теж, також можна взяти і грудку. Печериці очистіть і наріжте тонкими шматочками.

Гриби обсмажити, посолити на початку, на рослинному маслі, поки вони не почнуть засмажувати, а горошок відваріть в солоній воді хвилин 5. Обдайте горошок холодною водою і просушіть. Гриби остудіть.

Яйця (кубиками) з’єднайте з курячим м’ясом.

Додайте гриби, горошок, трохи солі і майонез.

Салат перемішайте і поставте в холодильник на 30 хвилин, щоб він охолов і просочився.

Грибний салат з куркою подайте просто в салатник або, якщо готуєте його на святковий стіл, надайте йому урочистий вигляд, прикрасивши за бажанням. Приємного вам апетиту!!!

Don't Miss! random posts ..