Святковий стіл 2022 завжди перенасичений важкими, жирними стравами. Тому при виборі десерту потрібно віддавати перевагу легкому частування. Збалансований смак з помірною кількістю цукру та ніжним кремом на основі м’якого сиру точно сподобаються як дорослій, так і дитині.
Інгредієнти:
- пшеничне борошно – 0,35 кг;
- яйця курячі – 3 шт.;
- масло вершкове – 50 г;
- цукровий пісок – 0,2 кг;
- розпушувач для тесту – 1,5 ч. л.;
- сіль кухонна – маленька дрібка.
Для крему:
- сир вершковий – 0,3 кг;
- білий шоколад – 150 г;
- вершки (жирність 33%) – 450 г;
- сметана домашня – 0,25 кг;
- кокосова стружка – 150 г;
- цукрова пудра – 4 ст.
Приготування:
У глибоку миску вбийте яйця, потім насипте цукор, сіль і збивайте віночком до розчинення сухих компонентів. Борошно заздалегідь просійте, додайте розпушувач і вводите в масу невеликими порціями. В результаті має вийти липке, але не рідке тісто. Добре його вимісіть, покладіть у поліетиленовий пакет і приберіть у холод на 3 години.
Після закінчення часу дістаньте масу, розтопіть вершкове масло і з’єднайте в одне ціле. Краще робити кілька прийомів, щоб контролювати густоту тесту. Робочу поверхню столу присипте борошном і розділіть отриману заготовку на 6 рівних шматочків. Розкотіть їх качалкою, завтовшки 0,5 див, надаючи круглу форму.
Порада!
Щоб працювати з тестом було простіше, а коржі не поламалися при перенесенні їх на деко, краще розкочувати на пергаментному папері.
Кожен корж випікайте окремо в духовці, розігрітій до температури 180 °C, в середньому близько 7 хвилин. Відразу після того, як заготівлю дістали, поки вона гаряча, обов’язково підрівняйте краї. Поки коржі остигатимуть, займіться приготуванням крему, щоб можна було зібрати торт.
За допомогою міксера збийте цукрову пудру та кондитерські вершки до стану густої та стійкої піни, а потім заберіть масу в холодильник. Окремо з’єднайте до пишних піків вершковий сир та домашню сметану. Насамкінець додайте кокосову стружку і акуратно перемішайте лопаткою.
Маленький сотейник поставте на водяну баню і розтопіть у ньому білий шоколад. Не допускайте перегріву інгредієнта, інакше він розшарується. Коли маса буде готова і трохи охолоне, з’єднайте її із сирною складовою. В кінці акуратно, додаючи потроху, змішайте два складові інгредієнти в єдиний крем. В кінці зберіть торт пошарово, зверху фарбуйте кокосовою стружкою і дайте настоятися торту в холодильнику не менше 6 годин.