Запечена курка з грибами цибулею та розмарином

Візьміть курячу грудку зі шкірою та прикріпленою частиною крила, і воно вийде розкішним, як у ресторані!

Курка спочатку обсмажується на плиті до рум’яної скоринки, потім до неї додаються гілочки розмарину, половинки печериць та цибулі-шалоту, і вся страва доводиться до готовності в духовці.

Викладіть готову грудку з грибами і цибулею на тарілку, а на основі соків, що залишилися в сковороді, приготуйте смачний соус. Збризкайте соусом курку і насолоджуйтесь.

Інгредієнти: 

  • 1 (170 гр.) куряча грудка без кістки з прикріпленим крилом, шкіру не знімайте
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 5 свіжих печериць, розрізаних навпіл
  • 2 невеликі цибулини, розрізаних навпіл
  • 2 свіжі гілочки розмарину
  • 1/4 ст. води Сік половини лимона

Приготування:

Розігрійте духовку до 175 °С. Щедро посипте курку з обох боків сіллю та чорним перцем. Поставте чавунну або звичайну сковороду, яка підходить для духовки, на плиту на середній вогонь.

Збризкайте сковороду оливковою олією і покладіть курку в гарячий жир, шкірою вниз. Смажте близько 5 хвилин, поки шкіра не почне засмажуватися і ставати хрумкою.

Додайте гриби, цибулю та розмарин. Переставте сковороду в гарячу духовку і запікайте протягом 15 хвилин до готовності курки, щоб гриби та цибуля стали м’якими та підрум’янилися.

Готуємо соус із соків, що залишилися на дні сковороди. Викладіть все зі сковороди на тарілку, щоб курка та овочі не охолонули, поки ви готуєте соус. Злийте зі сковороди майже весь жир, крім 1 ст. л. та поверніть сковороду на плиту.

Додайте воду і лимонний сік і готуйте на середньому вогні, зіскоблюючи дерев’яною ложкою шматочки, що прилипли до дна сковороди. Варіть рідину до консистенції сиропу близько 5 хвилин.

Полийте курку з цибулею соусом зі сковороди, посоліть і поперчіть до смаку.

взято з grandkulinar

 

Don't Miss! random posts ..