Скумбрія характеризується темним кольором м’яса, багатим залізом, вітаміном А та омега-3. Особливо рекомендується вживати її людям, які страждають на анемію через дефіцит заліза.
Рецепт паштету з скумбрії:
Для приготування пісної страви потрібні такі інгредієнти:
- 1 копчена скумбрія
- 2 зварених круто яйця
- 1 цибулина
- 2 маринованих огірка
- 1 столова ложка майонезу
- 1 столова ложка йогурту
- сіль, перець
Приготування:
Копчену рибу очистити від кісток і шкіри. Яйця нарізати дрібними кубиками, а очищену цибулю і огірки дрібно нарізати.
Скласти шматочки риби та інші інгредієнти в миску, додати спеції, майонез і йогурт. Ретельно перемішайте всі компоненти, щоб вони правильно з’єдналися.
Паста відразу готова до подачі. Ця закуска відмінно підійде і на сніданок і вечерю. Подавайте паштет зі скумбрії на здоровому житньому хлібі на заквасці.
Паста містить скумбрію, багату на омега-3 жирні кислоти і корисний і легкозасвоюваний білок також з яєць. Мариновані огірки та йогурт є натуральними пробіотиками, а цибуля містить органічні сполуки з бактерицидною дією, підвищуючи опірність організму.