Густий і солодкий малиновий сироп – простий і ефективний домашній засіб від застуди.
Готується дуже просто, потрібно докласти трохи зусиль, але воно того варте;) Спочатку я пробував протерти через сито, але не вийшло, тому що витягнути сік не вдалося точно – багато витрачено а віджимання малини майже на суху стружку, це зайняло час;)
У дитинстві малину не любила, а зараз люблю 🙂 Люблю їсти прямо з куща, люблю в пиріжках, а з надлишку малини завжди роблю соки та сиропи на зиму 🙂 Вони допомагають Мені багато в ці морозні дні, з гарячим чаєм або з тепленькою водою – як щось корисне і швидко випити – для дітей 😉
Це дивовижно, його можна зберігати роками 😉 Дуже ефективно, але холодною зимою трохи піде;) А якщо залишиться, то влітку чудово підходить як доповнення до пива 🙂
Інгредієнти:
- 2 кг малини
- 1 кг цукру
Спосіб приготування:
Зібрати малину в сонячний день і висипати її в посуд. Подрібніть товкачем і поставте в холодильник на 24 години. Потім відіжміть її партіями через марлю (бажано в одноразових рукавичках).
Сік влити в каструлю, додати цукор, перемішати і довести до кипіння на повільному вогні. За допомогою ложки акуратно зніміть піну, що утворилася (тільки білої піни буде приблизно ¾ склянки).
Готовий малиновий сироп розлити в чисті, попередньо заварені невеликі баночки. Щільно закрутіть і пастеризуйте на повільному вогні близько 10 хвилин. Остудіть і віднесіть в холодний і темний льох.
Наведених інгредієнтів вистачає приблизно на 11 баночок по 200 мл смачного, солодкого та ароматного сиропу.
Смакуйте і Будьте здорові!