Різдвяні страви як смачно приготувати гусака у духовці

Курка, індичка – це все зрозуміло, качка вже теж стала досить звичною. А якщо для різноманітності приготувати гусака?

Особливо він гарний на святковому столі і гості точно будуть вражені! Розповідаємо найкращі рецепти, як правильно запекти гусака у духовці, з чим його можна приготувати та скільки часу це займе!

Гусак, запечений у фользі

Гусак запікається дуже довго, але фольга дозволяє трохи прискорити цей процес.

Інгредієнти:

  • 1 гусак,
  • 5 яблук,
  • 1 лимон,
  • спеції,
  • біле вино.

Приготування:

Начинити очищену тушку гусака часточками яблука і шматочками лимона. Натерти його спеціями зовні, збризкати вином і щільно загорни у фольгу. Запікай 1,5 години в духовці при 170 градусах, розгорнути та допеки ще 30 хвилин, періодично поливаючи соком.

Запечений гусак у рукаві

Гусак у рукаві виходить максимально ніжним та соковитим.

Інгредієнти:

  • 1 гусак,
  • 3 зубчики часнику,
  • 3 ст.л. оливкової олії,
  • спеції.

Приготування:

Змішайте оливкову олію, часник і спеції, і натріть очищену тушку гусака. Загорніть її в рукав, приберіть на пару годинників в холодильник приблизно на 2 а то і більше,  і запікайте 1,5-2 години в духовці при 180 градусах.

Гусак з яблуками в духовці

Щоб отримати гарний рум’яний відтінок, додайте до спецій паприки.

Інгредієнти:

  • 1 гусак,
  • 3 яблука,
  • по 1 ст. оливкової олії та соєвого соусу, спеції.

Приготування:

Вкладіть цілі яблука всередину очищеного гусака та зашийте. Натріть тушку сумішшю олії, соєвого соусу і спецій, загорніть в рукав і запікайте в духовці 2 години при 180 градусах. Через 1,5 години розріж пакет.

Гусак з картоплею в духовці

Картопля просочується соками та жиром птиці, і виходить подвійно смачнішою.

Інгредієнти:

  • 1 гусак,
  • 8 картоплин,
  • 3 яблука,
  • 2 лаврові листки, спеції.

Приготування:

Випотрошеного гусака нафаршируй яблуками, натріть спеціями, загорніть в рукав і запікайте 1 годину при 180 градусах. Перекладіть його у форму разом із усім соком. Туди ж додайте нарізану брусочками картоплю та лавровий лист, та запікай ще 1 годину.

Гусак із гречкою в духовці

Радимо відварити гречку та яйця заздалегідь – і тоді підготовка займе лічені хвилини.

Інгредієнти:

  • 1 гусак,
  • 1 склянка гречки,
  • 3 яйця,
  • 1 цибулина,
  • по 1 ч.л. меду та гірчиці, спеції.

Приготування:

Обсмажте цибулю на гусячому жирі і змішайте з вареною гречкою і подрібленим вареними яйцями. Приправте, нафаршируйте цією сумішшю гусака та зашийте. Змастити його медом із гірчицею та спеціями, та запікай на решітці під піддоном 2-2,5 години при 200 градусах. Кожні 20 хвилин поливайте птицю стікаючим соком.

Гусак з апельсинами у духовці

Дивовижна основна страва з тонкими азіатськими нотками.

Інгредієнти:

  • 1 гусак,
  • 2 апельсини,
  • 100 мл соєвого соусу,
  • 60 г меду,
  • 50 мл оливкової олії,
  • 1 ст.л. тертий імбир, спеції.

Приготування: Змішайте всі інгредієнти, крім апельсинів та птиці, і натріть гусака частиною маринаду. Залиште на годину в холодильнику і натріть маринадом. Нафаршируйте тушку очищеними часточками апельсинів та залиште на столі ще на 1 годину. Загорніть в рукав і запікайте близько 2 годин у духовці при 200 градусах. Розріжте рукав і допечіть гусака до рум’яної скоринки.

 

Don't Miss! random posts ..