Новорічні рибні страви хек у духовці як приготувати

Хек у духовці в фользі

Будь-яка риба виходить просто чудовою, якщо її запекти у фользі. Хек лише підтверджує це правило. Такий спосіб приготування вимагатиме наступного набору продуктів:

  • хек свіжий – 500 г чистого м’яса (філе);
  • морква – 1-2 шт;
  • цибуля – 2 головки;
  • сметана – 2 столові ложки;
  • сіль, приправа для риби – до смаку.

Приготування:

Розморожене філе хеку посипати сіллю з приправами і залишити на час, який піде на підготовку овочів. Моркву та цибулю почистити та порізати шматочками середньої величини. На деко розстелити кілька шматочків фольги. Їхня кількість повинна відповідати кількості шматочків риби. Краї фольги треба трохи підняти, щоб вийшла подоба човників. На фольгу викласти філе хека, моркву та цибулю, а зверху кожен полити сметаною. Краями фольги трохи прикрити рибні часточки. Повністю закривати «човники» не слід. Деко з підготовленою рибою відправити в духовку, температура якої має бути наближена до 180 ° C і залишити там на три чверті години.

Хек у духовці з майонезом

Готувати хек у духовці можна не тільки на деку, а й у формі для запікання. Найпростіший спосіб зажадає всього три інгредієнти та ряд приправ:

  • хек свіжий – 500 г чистого м’яса (філе);
  • цибуля – 1 головка;
  • вершкове масло – 50 г + трохи для змащення форми;
  • майонез – 100-150 г;
  • сіль, приправа для риби – до смаку.

Приготування:

Рибне філе засипати сумішшю солі та прянощів. Через 15 хвилин змастити форму вершковим маслом, викласти в неї рибу, засипати півкільцями цибулі та залити майонезом. Соус розмазати більш-менш рівномірно по всій поверхні цибулі. Зверху накришити вершкове масло, що залишилося. Форму накрити кришкою та відправити в духовку на 30-40 хвилин. Температура всередині духової шафи повинна бути 180-200°C.

Хек у духовці з овочами у фользі

Овочі – чудовий гарнір до риби. І ніхто не забороняє приготувати їх одночасно, причому у фользі. Для рибки з овочами доведеться підкупити:

  • хек свіжий – 1 кг (3-4 тушки);
  • морква – 1-2 шт;
  • помідори – 2-3 шт;
  • цибуля – 2-3 головки;
  • сир – 150 г;
  • майонез – 100 г;
  • рослинна олія – приблизно столова ложка;
  • сіль, приправа для риби – до смаку.

Приготування:

Хек нарізати на порційні шматки. Зрозуміло, тушки мають бути заздалегідь розморожені та підготовлені. Шматочки риби рясно змастити майонезом. На шматочки фольги викласти нарізану половинками кілець цибулю, потім подрібнену на шатківниці морквину і шматочки риби. Зверху накрити кружальцями помідорів. Їх треба посолити, трохи поперчити і збризкати олією. Загорнути фольгу, укласти отримані формочки з рибою і овочами на деко і запікати при температурі 180-200°C. Тримати хек у духовці треба близько 25 хвилин. Потім дістати лист, обережно розгорнути фольгу і посипати майже готову страву натертим на середній тертці сиром. Знову відправити лист у духову шафу ще хвилин на 5. Коли сир розплавиться, можна виймати блюдо з духовки і нести на стіл.

Don't Miss! random posts ..