Хек, запечений у духовці з овочами, можу похвалити не лише за те, що це смачна та корисна їжа, а й за те, що рецепт надзвичайно зручний у приготуванні.
Як готувати хека в духовці з овочами.
Інгредієнти для хеку в духовці з овочами:
- 700 г. філе хеку;
- 2 цибулини;
- 2 моркви;
- 1 ст. л. томатної пасти;
- 2 стебла селери;
- 4-5 ст. л. рослинної олії;
- 3 ст. л. борошна;
- сіль, перець за смаком.
Приготування:
Рибу миємо, нарізаємо порційними шматками, просушуємо, солимо і присипаємо перцем.
Обкатуємо в борошні і обсмажуємо з двох сторін на олії до легкого золотистого кольору.
Складаємо у форму для запікання.
Подрібнюємо овочі: натираємо моркву, тонко нарізаємо цибулю і селеру. На олії обсмажуємо все окремо до м’якості, потім складаємо в одну сковороду, додаємо сіль, перець, томатну пасту і чверть склянки води.
Протушкуємо близько 10 хвилин.
Овочеве асорті викладаємо поверх риби. Форму закриваємо фольгою та забираємо в духовку, розігріту до 200 градусів. Через 20 хвилин знімаємо фольгу та запікаємо хека ще 5-7 хвилин.
Подаємо в гарячому вигляді – можна з рисом або картопляним пюре, а можна і просто з тими овочами, які є. Смачного!