Котлети з сочевицею вийшли саме в такому форматі: максимально просто, максимально швидко. Котлети з сочевицею — навіть незважаючи на те, що це смачно і просто, бажання напружуватися все одно не виникає.
Інгредієнти:
- 300 г. червоної сочевиці;
- 300 р. картоплі, звареної в «мундирах»;
- невеликий пучок кропу;
- 1/3 ч. л. кмину;
- ½ ч. л. паприки;
- борошно або панірувальні сухарі;
- рослинна олія для смаження;
- сіль, перець за смаком.
Приготування:
Сочевицю замочуємо на ніч, вранці зливаємо воду, заново заливаємо її і проварюємо сочевицю до готовності (близько 15 хвилин).
Викладаємо її в миску. Додаємо картоплю. Менемо картопледавкою або пропускаємо через м’ясорубку.
Додаємо сіль, перець, спеції, кріп, перемішуємо до однорідності.
Вологими руками формуємо котлети. Обвалюємо їх у борошні або панірувальних сухарях.
Смажимо на добре розігрітій сковороді на олії з двох сторін до золотистої скоринки.
Подаємо з будь-яким пісним соусом, овочами, салатами.
Смачного!