Чіпси з лаваша в духовці з сирним соусом

Хрумкі, ароматні та смачні чіпси з лаваша в духовці,

а на додаток до них дуже смачний сирний соус. Готується така закуска просто та швидко, а виходить дуже смачно. Всім любителям похрумтіти точно сподобається.

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ РЕЦЕПТУ:

Чіпси:

  • Тонкий лаваш – 1 аркуш
  • Рослинна олія – 50 г
  • Спеції до смаку – 2-3 ч.л. (у мене приправа для курки – 1 ч. л., орегано – 1 ч. л., паприка – 0,5 ч. л і щіпка гострого меленого перцю)
  • сіль за смаком

Сирний соус:

  • Вершкове масло – 30 г
  • Борошно – 2 ст.л без гірки
  • Молоко – 200 г
  • Сир – 140 г
  • Дрібка солі

ЯК ПРИГОТУВАТИ ЧІПСИ З ЛАВАШУ З СИРНИМ СОУСОМ?

У олію додати спеції (перелік спецій див. в інгредієнтах). Добре перемішати.

Лаваш розрізати на 4 частини.

Кожну частину лаваша рясно змастити олією зі спеціями (з обох боків).

Нарізати на шматочки бажаної форми.

Шматочки викласти на лист, застелений пергаментом, на невеликій відстані один від одного (я запікала в два підходи).

Відправити випікатися до розігрітої духовки до 200 градусів, на 3-5 хвилин. Готовим чіпсам дати охолонути.

Для соусу.

Каструлю чи сковороду поставити на середній вогонь, розтопити у ній вершкове масло.

Додати борошно. Перемішати.

Додати молоко. Перемішати до усунення грудочок. Нагріти до гарячого стану.

Додати натертий сир. Дрібку солі. Перемішувати доки сир повністю розплавиться і соус стане однорідним.

Готовий соус перелити, дати йому охолонути і подавати.

Подати разом із чіпсами. При подачі можна трохи посипати паприкою чи зеленню.

Смачного!

Як ви оцінюєте цей рецепт,

Оцініть цей рецепт

Відгуки користувачів 0 / 5. Всього оцінок: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Don't Miss! random posts ..