Новорічний салат бик на новий 2021 рік з куркою і ананасами

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Символ Нового року на твоєму столі! Головний святковий салат не тільки прикрасить застілля, але і може залучити удачу. Адже наступний рік буде роком білого бика, він може стати вашим талісманом. Все частіше ми звертаємося до східним календарем, а чому б і ні? Повіримо в удачу!

ДЛЯ ФОРМУВАННЯ ГОЛОВИ:

Куряче філе 500г.
Твердий сир 110г.
Ананаси 240 гр
Кукурудза консервування 200г.
Курячі яйця 3шт.
Грецькі горіхи 40г.
часник 1 зубч.
майонез 100г.

ДЛЯ РІЖКІВ І ЧУПРИНКИ:

Твердий сир 90г.
Плавлений сир 90г.
морква 30г.
часник 1 зубч.
майонез 60г.

ДЛЯ ПРИКРАСИ:

яйця 1 шт.
Варена ковбаса 100г.
оливки 3шт.

Приготування:

Як зробити салат Бик на новорічний стіл? 2021 рік пройде під символом білого бика, тому я роблю світлий салат. Для красивого оформлення мені їх знадобиться три різних, але гармоніюють між собою за смаком. Для створення голови бика добре підійде салат з куркою, ананасом і кукурудзою, з майонезній заправкою. Курка може бути відвареної, копченої або обсмаженої – на ваш вибір. Сир може бути ваш улюблений, а я взяла Російський. Яйця відварити круто.

Я готую салат з обсмаженою курячим філе. Якщо вам захочеться також, для початку обмийте м’ясо і ретельно просушіть його паперовими рушниками. Ображати жир і плівку наскільки це можливо. Потім філе наріжте на тонкі смужки вздовж волокон. А потім ці смужки поперек волокон на квадрати, приблизно 1,5 х 1,5 см. Перекладіть м’ясо в друшляк і додайте трохи борошна. Гарненько обваляйте все шматочки, а зайву муку струсіть. М’ясо швидко обжарится і буде соковитим.

Нагрійте сковороду, потім влийте трохи рафінована олія і дайте йому добре нагрітися на сильному вогні. Тільки в добре розпечене масло кладіть відразу все м’ясо. Не поспішайте його заважати, дайте схопитися скоринці і злегка зарум’яниться. Тільки потім перемішайте, потім ще пару раз. Тонкі шматочки філе обсмажують всього 3-4 хвилини. Готове м’ясо зніміть з плити, додайте сіль і перець. Дайте йому трохи постояти під кришкою, потім повністю остудіть.

У глибокий салатник перекладіть остигле м’ясо. Додайте зцідженим кукурудзу і дрібно нарізаний ананас, а також дрібно рубані горіхи. Натріть на крупній тертці яйця, а сир на дрібній. На цьому етапі салатник можна закрити і прибрати в холодильник на ніч, а заправляти і перемішувати вже перед подачею або створенням тематичної фігури бика. Для заправки в майонез видавити часник, але його можна додати і відразу в миску.

Для створення ріжків і Чупринки буде потрібно сирний салат. Для ріжків дрібно натріть два види сиру, вичавіть через прес часник і заправте майонезом. Салат розділіть і в 1/3 додайте дрібно натерту свіжу моркву, з цієї частини будемо робити чубчик.

Перетворювати раніше заготовлені салати в бичка, почніть якомога ближче до подачі, щоб святкове оформлення не втратило презентабельний вигляд. Почніть з підготовки елементів голови. З вареної ковбаси або більш яскравою шинки виріжте ніс і вуха. З яйця – білки очей. Ніздрі, брови і очі, можна з чорного винограду або маслин. Я попередньо малювала ескіз, щоб салат увійшов в обране блюдо. Всі вирізані елементи звіряла з ескізом і підганяла розмір.

Для подачі я вибрала плоске блюдо у формі яйця, 26х30 см. На блюдо крапельками майонезу нанесіть крайні точки контуру фігури. Я зазначила розташування ріжків, вух і загальний контур голови.

Перемішайте основний салат з куркою і почніть викладати по контуру. Поступово додавайте обсяг, більш високою сформуйте зону Чупринки. Потім з сирного салату руками зліпити ріжки і покладіть їх на належне місце. Руки само собою повинні бути чистими.

Потім дрібно потріть залишки білка і трохи твердого сиру зверху основного салату. Це імітація вовни бичка і вона як і в природі, може бути неоднорідною. Закріпіть очі, брови, вуха і ніс, губу бичка. Останнім розподіліть сирний салат з морквою, сформуйте забавний чубчик. Не забудьте почистити тарілку від повалених крихт, все повинно бути охайним.

Перед подачею, доповніть краю тарілки зеленню, створюючи “галявину”. У відкритий рот вкладіть квіточку або зелень. Нанесіть трохи тертого сиру на вушка, імітуючи шерсть. Все, подавайте! І нехай забавний бичок принесе вам в Новому 2021 року все, що забажається!
Для створення Новорічного, тематично оформленого салату, підійде і інший рецепт салату з майонезній заправкою. Важливо, щоб салатна маса була густою і щільною.

Майонез краще приготувати самостійно. Буде смачніше і корисніше.
Також в якості заправки можна використовувати не тільки майонез, але і сметану або натуральний йогурт. Їх можна взяти окремо або змішати з майонезом в будь-якій пропорції на свій смак – це знизить калорійність страви.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Don't Miss! random posts ..