Смачний, ситний пиріг: на пісочному тісті – ніжний вершковий шар, в якому потопають соковиті персикові часточки!
Інгредієнти рецепт пирога з маскарпоне і персиками
280 г борошна
120 г вершкового масла
80-100 г цукру
2 жовтки
2 ст. л. сметани
1 ч. Л. розпушувача
цедра лимону
дрібка солі
Крем з маскарпоне:
250г сиру маскарпоне
80-100 г цукру
1 яйце
2 ст. л. борошна або крохмалю
2 ст. л. йогурту або нежирної сметани
А також:
3 стиглих персика
30-40 г мигдалю або фундука
Як приготувати пиріг з маскарпоне і персиками рецепт
Для пирога потрібна роз’ємна або силіконова форма діаметром 24-25 см. Борошно я використовувала цельнозерновую, а в начинку вже по ходу вирішила додати кукурудзяний крохмаль (тому на фото його немає).
Для тесту змішати в мисці борошно, цукор, розпушувач, сіль, цедру лимона. Можна все це робити в комбайні. Додати вершкове масло (у мене з холодильника), порізане на кубики і перетерти масу в крихту. Потім додати сметану і жовтки.
Замісити швидко тісто і скачати його в кулю. Загорнути в плівку і прибрати на 30 хвилин у холодильник, або на 15 хвилин в морозилку.
Охолоджене тісто трохи розкачати і викласти у змащену маслом форму, зробивши бортики в 2 см. Відправити в розігріту до 180 з духовку на 10 хвилин.
Для крему збити всі інгредієнти.
На подпеченний корж викласти крем, розрівняти.
Персики порізати на дольки, розкласти на пирозі, трохи вдавивши їх в крем. Зверху посипати пиріг крупно рубаними горіхами.
Випікати при 180 з 30-35 хвилин.
Готовий пиріг остудити і вийняти з форми.