[vc_row][vc_column][vc_column_text]Смачний, ситний, ароматний салат!
Інгредієнти:
2-3 невеликих баклажана
1 великий солодкий перець
400 г помідорів
200-250 г бринзи
2-3 ст. л. рослинного масла
2-3 зубчики часнику
зелень (базилік, петрушка, кінза)
сіль, перець за смаком
Як приготувати салат з баклажанами і бринзою рецепт:
Помідори підійдуть і звичайні, у мене мікс з черрі, свіжого базиліку не було, додала сушений. По ходу приготування я додала ще ложку нерафінованої льняного масла, крім рафінованого, заявленого в рецепті. Бринза у мене м’яка і слабосолона, спробуйте Вашу, якщо вона надто солона краще витримати її в воді, щоб пішла зайва сіль.
З даної кількості інгредієнтів вийшла велика миска салату, 4-6 порцій, в залежності від обсягу порції до якого Ви звикли.
Баклажани для салату можна підготувати двома способами: обсмажити або запекти. Я вибрала другий 🙂
Баклажани нарізала середніми кубиками. Виклала в форму для запікання, додала подрібнений часник і 2 ст. л рослинного масла, перемішала. Запікала при 180с з конвекцією 30 хвилин, періодично перемішуючи. Можна просто обсмажити баклажани на сковороді: розігріти 2 ст. л. масла, додати роздавлений часник, почекати хвилинку, щоб часник віддав свій аромат маслу, додати порізані баклажани і обсмажити їх до золотистого кольору.
Поки запікалися баклажани я продовжила приготування салату. У великій салатник порізала болгарський перець (розмір шматочків на Ваш смак), помідори, зелень.
Готовим баклажанам дати трохи охолонути (я додавала їх трохи теплими).
До овочів додати баклажани і бринзу (можна порізати, можна розім’яти пальцями). Поперчити, солити поки не раджу, краще Досалі при необхідності готовий салат.
Перемішати салат і спробувати на сіль і масло. Так як баклажани готувалися з маслом, то його може і не буде потрібно більше, якщо вважаєте за потрібне додати ще трохи, то раджу використовувати будь ароматне нерафінована олія, 1-2 ст. л.
Дати салату обов’язково трохи настоятися перед подачею!
Все готово, можна подавати до столу. Смачного![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]