[vc_row][vc_column][vc_column_text]
Інгредієнти:
- Філе куряче 800 грам
- Цибуля ріпчаста 3-4 головки
- Перець болгарський 600 грам
- Картопля 1 кг
- Масло рослинне для смаження
- Зелень 1 пучок
- Часник 2-4 зубчики
- Сметана 2 столові ложки
- Кетчуп 2 столові ложки
- Сіль і чорний перець за смаком
Спеції та приправи:
- коріандр мелений 1 чайна ложка
- хмелі-сунелі 1 чайна ложка
- уцхо 0,5 чайної ложки
- часник сухий 0,5 чайної ложки
- сумах щіпка
Як приготувати тушковану курку з овочами рецепт:
Картопля дуже добре промити під проточною водою. Чи не очищати від шкірки. Нарізати крупно часточками.
Обсмажити картоплю в маслі і залишити поки в сторону.
Філе куряче дуже крупно нарізати. Додати сметану, кетчуп. Добре перемішати, і залишити на хвилин 30 для маринування.
Цибуля ріпчаста дуже крупно порізати.
Розігріти масло в сковороді або в казані і на сильному вогні обсмажуємо цибулю ріпчасту. Цибулю злегка присолити. Обсмажуємо хвилин 7-10.
Перець болгарський нарізати крупно довільно.
Додати до цибулі. Обсмажуємо хвилин 5.
Додаємо філе куряче до овочів. Продовжуємо обсмажувати на сильному вогні, помішуючи. Накрити кришкою на 3-4 хвилини.
Потім додати картоплю, часник через тертку, всі спеції і приправу (крім сумаху). Перемішати акуратно. Накрити кришкою ще на 3-4 хвилини.
Додати рубану зелень. Перемішати і вимкнути вогонь.
Викласти спекотне в баранчик або в тарілку. Оформити білим цибулею і посипати сумах.
Смачного :-))[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]