Інгредієнти
- цвітна капуста – 100 г
- картопля – 2 шт.
- кабачок — 1 шт.
- філе тріски – 200 г
- суміш 5 перців
- масло рослинне – 1 л
- крохмаль картопляний – 3 ст. л.
- вода
- борошно – 5 ст. л.
- мускатний горіх
- яйце – 1 шт.
- пиво – 60 мл
- розпушувач
- сметана – 150 г
- кріп
- каперси
- рожевий перець мелений
- цибуля зелена
- базилік
- сіль
Спосіб приготування
1. Цвітну капусту розбираємо на суцвіття, варити в солоній воді і відкидаємо на друшляк.
2. Кабачок нарізаємо великою соломкою.
3. Філе тріски нарізаємо невеликими шматочками, солимо і перчимо.
4. Картопля очищаємо, споліскуємо, видаляємо зайву вологу з допомогою паперової серветки і натираємо на тертці тонкими скибочками.
5. Нагріваємо велику кількість рослинного масла, обсмажуємо картопля, викладаємо на паперовий рушник, солимо і перчимо.
6. Приготуємо овочі в клярі. Змішуємо крохмаль, воду, 3 ст. л. муки і мускатний горіх.
7. Обвалюють кольорову капусту в клярі і обсмажуємо в маслі. Так само готуємо кабачок.
8. Приготуємо рибу в клярі. Відокремлюємо жовток від білка, до жовтка додаємо 2 ст. л. борошна, світле пиво і ½ ч. л. розпушувача.
9. Білок збиваємо окремо і вводимо в кляр, додаємо шматочки риби і обсмажуємо в маслі.
10. Для соусу шаткуємо кріп, з’єднуємо з каперсами і сметаною, посипаємо рожевим перцем.
11. Подаємо страву на великій тарілці разом з соусом, прикрашаємо зеленою цибулею, кропом і базиліком. Смачного!