Подавати тріску, приготовлену по даним рецептом до столу, найкраще з картоплею фрі і всілякими соусами. Смажена тріска в клярі також відмінно поєднується зі звичайною підсмаженої картоплею або вареним рисом.
Інгредієнти:
- – 600 грам тріски (найкраще використовувати готове філе),
- – 160 грам пшеничного борошна,
- – 220 мілілітрів чистої води,
- – перець чорний,
- -1.4 чайної ложки питної соди,
- – кухонна сіль,
- – 2 склянки олії рослинного.
Приготування:
1. Порізати філе тріски на досить великі за своїм розміром шматочки.
2. Зверху шматочки тріски посипати чорним перцем і кухонною сіллю.
3. Перемішати разом борошно, сіль кухонну і соду. Отриману суміш за допомогою дрібного сита просіяти два рази.
4. У просіяне борошняну суміш потроху влити чисту воду і замісити досить густе тісто однорідної консистенції. Тісто за своєю консистенцією повинно нагадувати сметану середньої жирності.
5. По черзі, абсолютно кожен шматочок філе тріски опустити спочатку в чисту борошно, потім в приготований кляр.
6. Як можна швидше викласти шматочки філе в клярі в розпечене олію. Смажити рибу необхідно приблизно по сім хвилин з кожного боку. Вогонь на плиті повинен бути середнім.
7. Готові прожаренние шматочки тріски викласти на паперові рушники. Вони вберуть в себе надлишки олії.