Смажена тріска в клярі

Подавати тріску, приготовлену по даним рецептом до столу, найкраще з картоплею фрі і всілякими соусами. Смажена тріска в клярі також відмінно поєднується зі звичайною підсмаженої картоплею або вареним рисом.

Інгредієнти:

  • – 600 грам тріски (найкраще використовувати готове філе),
  • – 160 грам пшеничного борошна,
  • – 220 мілілітрів чистої води,
  • – перець чорний,
  • -1.4 чайної ложки питної соди,
  • – кухонна сіль,
  • – 2 склянки олії рослинного.

Приготування:

1. Порізати філе тріски на досить великі за своїм розміром шматочки.

2. Зверху шматочки тріски посипати чорним перцем і кухонною сіллю.

3. Перемішати разом борошно, сіль кухонну і соду. Отриману суміш за допомогою дрібного сита просіяти два рази.

4. У просіяне борошняну суміш потроху влити чисту воду і замісити досить густе тісто однорідної консистенції. Тісто за своєю консистенцією повинно нагадувати сметану середньої жирності.

5. По черзі, абсолютно кожен шматочок філе тріски опустити спочатку в чисту борошно, потім в приготований кляр.

6. Як можна швидше викласти шматочки філе в клярі в розпечене олію. Смажити рибу необхідно приблизно по сім хвилин з кожного боку. Вогонь на плиті повинен бути середнім.

7. Готові прожаренние шматочки тріски викласти на паперові рушники. Вони вберуть в себе надлишки олії.

Як ви оцінюєте цей рецепт,

Оцініть цей рецепт

Відгуки користувачів 0 / 5. Всього оцінок: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Don't Miss! random posts ..