Тріска в клярі з чіпсами і хрусткими овочами

Інгредієнти

  • цвітна капуста – 100 г
  • картопля – 2 шт.
  • кабачок — 1 шт.
  • філе тріски – 200 г
  • суміш 5 перців
  • масло рослинне – 1 л
  • крохмаль картопляний – 3 ст. л.
  • вода
  • борошно – 5 ст. л.
  • мускатний горіх
  • яйце – 1 шт.
  • пиво – 60 мл
  • розпушувач
  • сметана – 150 г
  • кріп
  • каперси
  • рожевий перець мелений
  • цибуля зелена
  • базилік
  • сіль

Спосіб приготування

1. Цвітну капусту розбираємо на суцвіття, варити в солоній воді і відкидаємо на друшляк.
2. Кабачок нарізаємо великою соломкою.
3. Філе тріски нарізаємо невеликими шматочками, солимо і перчимо.
4. Картопля очищаємо, споліскуємо, видаляємо зайву вологу з допомогою паперової серветки і натираємо на тертці тонкими скибочками.
5. Нагріваємо велику кількість рослинного масла, обсмажуємо картопля, викладаємо на паперовий рушник, солимо і перчимо.
6. Приготуємо овочі в клярі. Змішуємо крохмаль, воду, 3 ст. л. муки і мускатний горіх.
7. Обвалюють кольорову капусту в клярі і обсмажуємо в маслі. Так само готуємо кабачок.
8. Приготуємо рибу в клярі. Відокремлюємо жовток від білка, до жовтка додаємо 2 ст. л. борошна, світле пиво і ½ ч. л. розпушувача.
9. Білок збиваємо окремо і вводимо в кляр, додаємо шматочки риби і обсмажуємо в маслі.
10. Для соусу шаткуємо кріп, з’єднуємо з каперсами і сметаною, посипаємо рожевим перцем.
11. Подаємо страву на великій тарілці разом з соусом, прикрашаємо зеленою цибулею, кропом і базиліком. Смачного!

Як ви оцінюєте цей рецепт,

Оцініть цей рецепт

Відгуки користувачів 0 / 5. Всього оцінок: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Don't Miss! random posts ..