Оселедець під шубою – рецепт класичний

Інгредієнти

  • Оселедець солоний – 1 шт (400 г)
  • Картопля – 4 шт (500 г)
    Буряк – 2 шт. (400 г)
  • Майонез – 100 мл
  • Ріпчасту білий лук – 1 шт (100 г)
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Суміш перців – за смаком
  • Час приготування 20 хвилин + 20 хв. для варіння

Вихід: 8 порцій

Мені нескладно було писати цю статтю, так як рецепт Оселедці під шубою, а саме класичний  рецепт,  частий гість на нашому столі. Це улюблений Новорічний салат з майонезом мого чоловіка, тому готую я його часто і в абсолютно різних варіаціях – з майонезом і без, з яблуком, сиром, яйцями і зеленою цибулею.

Хоча за класичним рецептом Оселедця під шубою шари, як правило, становлять рибне філе і варені овочі, заправлені великою кількістю майонезу. Це робить цей салат дуже смачним, але в той же час калорійним. У наш час рецепт оселедця під шубою у багатьох господинь свій. Але в нашій родині улюбленим є класичний рецепт Оселедці під шубою. Дуже смачний, солоний смак оселедця краще поєднується з солодкістю і буряка і нейтральної ситністю картоплі.

 Оселедець під шубою – рецепт класичний

Першим шаром викладемо оселедець. Нарізаємо рибку на дрібні шматочки. Укладаємо її.

На рибний шар поміщаємо ріпчасту цибулю. Цибулину очищаємо від лушпиння, дрібно рубаємо. Рівним шаром викладаємо цибульну нарізку. Цей шар потрібно змастити майонезом.

Далі слід картопляний шар. Для нього очищену картоплю потрібно натерти. Тертку вибираємо з великими вічками. Картопляний шар також змащуємо майонезом.

На шар з натертого картоплі поміщаємо моркву. Очищену моркву також подрібнюємо за допомогою великої терки.

Завершальний шар – з буряка. Також коренеплід натираємо. Коли буряковий шар буде викладений, рясно змащуємо його майонезом.

Для поліпшення смакових якостей приготований салат рекомендується для просочення відправити на кілька годин в холодильник. Смачного!

Don't Miss! random posts ..