Нам знадобиться:
- 700 г курячого філе
- 2 яйця
- 3 ст.л. води
- борошно 2 ст.л.
- коричневого цукру 5 ст.л.
- яблучного оцту 120г.
- соусу теріякі 2 ст.л.
- меду0,5 ч.л.
- меленого імбиру
- сіль перець рослинна олія
Японський соус Теріякі – один з найпопулярніших у всьому світі. Теріякі – перекладається, як “блискучий спосіб”. Все, що ви приготуєте з цим соусом (риба, морепродукти, м’ясо, овочі), буде виглядати ніби вкрите блискучою глазур’ю. Готовий соус Теріякі продається в магазинах.
Приготування:
1. Куряче філе розрізати на порційні шматочки.
2. Яйця збити з водою. Борошно всипати в глибоку тарілку, додати сіль, перець і перемішати.
Кожен шматочок філе занурити спочатку в яєчну суміш, а потім обкатати в борошняній суміші.
3. Викласти на гарячу сковороду з рослинним маслом.
Обсмажити не до готовності, а просто до золотистого кольору з обох сторін.
4. Підсмажене філе викласти у форму для запікання.
5. Змішати в сотейнику цукор, оцет, імбир, сіль, соус теріякі, 2 ст. л. води і мед. Довести суміш до кипіння і залити шматочки курячого філе.
6. Запікати в розігрітій до 180 градусів духовці 15-20 хвилин.