Дієтичний майонез без яєць. Смак як у звичайного, а калорійність в 2 рази менше!

Безперечно, найбільш нешкідливою заправкою для салату є оливкова олія або ж рослинне. Як для шлунково-кишкового тракту, так і для ваги. Безумовно, навіть 15% сметана корисніше, ніж майонез, особливо, коли справа стосується калорійності майонезу «Провансаль», найбільш часто купується росіянами. Але незважаючи на те, що цей продукт не вітається ні в одній системі харчування, орієнтованої на схуднення і підтримання фігури, він залишається популярним як мінімум в святкові дні. Адже вже складно уявити новорічний стіл середньостатистичного росіянина без оселедця під шубою і Олів’є, а будь-який інший святковий набір страв – без картоплі з куркою і різноманітних салатів. І у всіх цих стравах майонез грає одну з ключових ролей.

Майонез без масла

Рецепт домашнього дієтичного майонезу цілком може виключити головне джерело калорій – рослинна олія (100 г жиру містить близько 900 ккал). Отже, щоб приготувати по-справжньому дієтичний соус, візьміть варений жовток (1 шт.), Близько 1 ч.л. гірчиці, 100 г рідкого сиру.

Розімніть жовток, додайте гірчицю і добре розітріть їх. Потім маленькими порціями додайте рідкий сирок і збийте до отримання абсолютно однорідної маси. Посоліть і приправте соус до смаку.

Рецепт дієтичного майонезу в домашніх умовах

Особливістю рецепта є те, що якщо замінити хоч один з інгредієнтів, то буде, безумовно, смачно, можливо, і менш калорійне, але цей соус перестане бути майонезом.

Для його створення знадобляться самі звичайні продукти, які використовуються щодня в традиційному меню середньостатистичної сім’ї. Важливо, щоб яйця були свіжими, і купувати слід у перевіреного постачальника, адже вони використовуються в сирому вигляді. Масло бажано вибрати рафінована, без запаху. Оливкова олія першого віджиму буде гірчити. Можна взяти два жовтки замість одного яйця, тоді соус вийде ситніше, а колір красивіше.

Майонез зі сметани

Для приготування соусу візьміть рафіновану рослинну олію (80 мл) і нежирну сметану (буде потрібно 250 г даного продукту). Для додання смаку використовуйте мед (небагато), 0.5 ч.л. гірчиці і сік лимона (близько 1 ст.л.). Також візьміть сіль, куркуму, мелений перець і 1 ч.л. яблучного оцту.

З’єднайте сметану з лимонним соком, залиште на 15 хвилин. Потім додайте приправи, мед, яблучний оцет і гірчицю. Збиваючи суміш віночком, тонкою цівкою влийте масло. Готовий соус поставте в холодильник.

Як готувати дієтичний майонез?

  1. Змішайте в чашці блендера всі інгредієнти.
  2. Додайте 1 або 2 ч.ложки лимонного соку. Орієнтуйтеся на свій смак.
  3. Замість рожевої гімалайської, в ідеалі підійде чорна сіль. Вона додасть майонезу яєчний присмак.
  4. Гірчиця. Шукайте продукт без добавок.
  5. Додавайте свіжозмелений чорний перець. Він має більш виражений смак і аромат, ніж мелений в пачці.
  6. В якості підсолоджувача візьміть сироп агави або квітковий мед.
  7. Тепер занурювальним (важливо!) Блендером збийте суміш всіх інгредієнтів. Знадобиться близько 30 секунд роботи. І майонез готовий!

Самий низькокалорійний рецепт: з йогурту

Як зробити знежирений майонез, тобто такий, де калорій буде мінімум?
Самий низькокалорійний варіант – з йогурту без яєць.

Йогурт беремо без добавок, натуральний, з низьким вмістом жиру або ж робимо самі (тут рецепт).

Соус чимось схожий на дзадзики, але смак у нього і консистенція зовсім інші.

Харчова цінність на 100 г:

  1. Калорії: 92.9
  2. Білки: 4
  3. жири 0,5
  4. Вуглеводи: 4

Що знадобиться:

  • йогурт – 200 мл
  • гірчиця домашня – 1-2 ч.л.
  • зелень кропу – 1 пучок
  • сіль – щіпка.

Приготування покроково:

  1. Зелень дрібно порізати.
  2. За допомогою блендера збити йогурт, додавши в нього гірчицю і сіль. Відправити туди зелень.
  3. Майонез з йогурту дієтичний готовий! Можна подавати до столу!

Don't Miss! random posts ..