Готуємо Домашній торт медовик класичний зі сметанним кремом рецепт.
Інгредієнти для торта медовик:
ТІСТО
- вершкове масло 50 г
- мед 50 г
- сода 1 ч.л.
- яйце 1 шт.
- цукор 100 г
- сіль щіпка
- борошно 230 г
КРЕМ
- сметана 25-30% 350 г
- цукрова пудра 100 г
- вершки 33% 250 мл
Як приготувати Домашній торт медовик класичний зі сметанним кремом рецепт
Масло і мед з’єднати і прогрівати, помішуючи, на водяній бані до повного розчинення масла.
Додати соду і, не перестаючи мішати близько 7-9 хвилин, довести масу до карамельного кольору. Зняти з водяної бані, злегка остудити.
Паралельно збити яйце з цукром і сіллю до пишної світлої маси 5-7 хвилин.
Медову масу з’єднати з яєчною, перемішати, додати просіяне борошно і замісити м’яке тісто. Духовку розігріти до 180 ° С.
Розділити тісто на 6 частин. На присипаних борошном аркушах пергаменту розкачати кожну діаметром трохи більше 18 см, наколоти виделкою і випікати 3-5 хв до рум’яності. Гарячі коржі обрізати, обрізки зберегти і подрібнити в крихту.
Зібрати торт , промазав коржі кремом, обсипати крихтою і в холодильник на ніч.
КРЕМ
Збити охолоджені вершки, сметану і пудру.