Домашня ковбаса як приготувати домашню ковбасу

М’ясна домашня ковбаса не зрівнятися з покупної ковбасою! По-перше , якість використовуваних продуктів можна особисто проконтролювати і не потрібно буде переживати за свіжість м’яса і сала , наявність достатньої кількості спецій і прянощів і те , на скільки сама ковбаса свіжа !

Справжня домашня ковбаса дуже смачна і соковита! Велика кількість часнику надає їй характерний насичений часниковий аромат , паприка допомагає зберегти м’ясу колір , мускатний горіх і коньяк додають своєрідні смакові нотки !

Кишки можна легко купити на ринку у людей , що займаються продажем свіжого м’яса , там же краще всього придбати свіже м’ясо і сало!

Найлегше начиняти ковбасу за допомогою м’ясорубки зі спеціальною насадкою для набивання домашніх ковбас , але і без неї легко обійтися! Досить обрізати уздовж пластикову пляшку об’ємом 1.5 л і , надівши кишку на горлечко , можна легко набивати її м’ясним фаршем.

Начинену ковбасу можна приготувати кількома способами – відварити її а після обсмажити , запекти в духовці або просто обсмажити на сковороді ! А можна просто відварити і відразу насолоджуватися смачним м’ясним делікатесом власного приготування – вибір за вами але в кожному разі буде дуже смачно!

Нам знадобиться:

  • ніж
  • миска
  • обробна дошка
  • м’ясорубка з функцією набивання ковбаси
  • сувора нитка
  • каструля
  • зубочистка або товста голка
  • матеріали:
  • свинина м’якоть
  • сало
  • часник
  • сіль
  • чорний перець горошком
  • коньяк
  • кишки свинячі очищені
  • вода
  • мускатний горіх мелений

Покрокова інструкція , Як приготувати м’ясну домашню ковбасу :

Для приготування м’ясної домашньої ковбаси нам знадобиться м’якоть свинини (1200 грам), сало свіже (180 грам), часник (1 головка), коньяк (2.5 ст.л.), сіль (0.5 ст.л.), чорний перець горошком (3 щіпки), мускатний горіх мелений (0.5 ч.л.), паприка мелена (1 ст.л.).

Також нам знадобляться очищені і добре промиті свинячі кишки, залиті холодною водою з додаванням столового оцту, сувора нитка, миска, ніж, обробна дошка, м’ясорубка з функцією набивання домашньої ковбаси чи обрізана пластикова пляшка, каструля для варіння ковбаси, зубочистка або товста голка.

М’якоть свинини нарізаємо дуже дрібними кубиками, перекладаємо нарізане м’ясо в миску.
З сала знімаємо шкіру і нарізаємо його також дрібними кубиками.

Часник чистимо, подрібнюємо, додаємо у фарш.
Посипаємо фарш меленою паприкою.
Додаємо сіль, мелений мускатний горіх і розтерті в ступці горошини чорного перцю.
Вливаємо коньяк.

Тепер руками ретельно перемішуємо фарш.
Накриваємо миску з м’ясним фаршем кришкою або харчовою плівкою і ставимо на 12 годин у холодильник. За цей час необхідно фарш кілька разів перемішати.

Після того, як фарш як слід настоявся, продовжуємо приготування ковбаси. Кишки, попередньо помічені в холодній воді з додаванням столового оцту, з одного боку зав’язуємо.

Таким чином готуємо стільки кишок, скільки знадобиться.
Одягаємо зав’язану кишку на насадку, з’єднану з м’ясорубкою, або на горлечко обрізаної пластикової пляшки.

Начиняємо ковбасу і зав’язуємо з іншого боку.
Так начиняє всі кишки, поки фарш не закінчиться. Пов’язуємо начинені ковбаси кільцями.
Кожну ковбасу проколюємо в двох-трьох місцях зубочисткою або товстою голкою, щоб при варінні кишки не лопнули.

У великій каструлі кип’ятимо воду, злегка її посоливши. Викладаємо в киплячу воду ковбасу, по одному-два кільця залежно від обсягу каструлі.
Варимо ковбасу після повторного закипання хвилин 35 при слабкому постійному кипінні.
Готову ковбасу викладаємо на тарілку. Далі зрізаємо нитки, ковбасу обсмажуємо або запікаємо в духовці і подаємо до столу!

Приємного апетиту!
М’ясо і сало повинні бути свіжими, мати приємний запах! Можна також додавати інші спеції і прянощі за своїм смаком, а частина свинини замінити курячим філе!

Як ви оцінюєте цей рецепт,

Оцініть цей рецепт

Відгуки користувачів 0 / 5. Всього оцінок: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Інші рецепти для вас:
· · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·
Категоря:
Мясні страви

Don't Miss! random posts ..