Новорічні мясні страви мясо запечене в горшочках

Мясо запечене в горшочках.

Дуже смачна страва але водночас далеко не повсякденна. Мясо запечене в горшочках робиться порційно за кількістю присутніх. Це також зручно, оскільки горшочки не займуть зайвого місця. Готується мясо не саме, а з картоплею.

Для приготування нам знадобляться такі продукти:

  • 500 г свинини
  • 500 г картоплі
  • 250 г грибів
  • 150-200 г моркви
  • 150 г майонезу або сметани
  • 100 г сиру
  • 2 головки цибулі
  • 2 зубчики часнику
  • олія, спеції, сіль.

Приготування:

М’ясо нарізати невеликими, але не надто тонкими шматочками. Картоплю почистити і нарізати кубиками, краще великими. Цибулю подрібнити півкільцями, а моркву – половинками кружечків. Гриби нарізати тонкими пластинками.

На сковорідці розігріти олію і обсмажити спочатку цибулю разом із роздавленим часником, потім гриби, а потім м’ясо. Продукти готуються окремо і складаються у різні тарілки. Тепер можна розкладати все по горщиках.

Продукти потрібно розкладати шарами в наступній послідовності:

– м’ясо (додати запашний перець або перець чорний горошком, а також бажані спеції)
– гриби, столова ложка сметани, цибуля, картопля (трохи посолити), столова ложка сметани.

У кожен горщик налити води або бульйону приблизно на 1/2 заповненого об’єму, а зверху вкрити картоплю тертим сиром.

Підготовлені ємності відправити в духовку, де температура тримається на рівні 200°C, і потримати 50 хвилин.

Гарячу новорічну страву можна одразу подавати до столу.

Як ви оцінюєте цей рецепт,

Оцініть цей рецепт

Відгуки користувачів 0 / 5. Всього оцінок: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Don't Miss! random posts ..