Мясо запечене в горшочках.
Дуже смачна страва але водночас далеко не повсякденна. Мясо запечене в горшочках робиться порційно за кількістю присутніх. Це також зручно, оскільки горшочки не займуть зайвого місця. Готується мясо не саме, а з картоплею.
Для приготування нам знадобляться такі продукти:
- 500 г свинини
- 500 г картоплі
- 250 г грибів
- 150-200 г моркви
- 150 г майонезу або сметани
- 100 г сиру
- 2 головки цибулі
- 2 зубчики часнику
- олія, спеції, сіль.
Приготування:
М’ясо нарізати невеликими, але не надто тонкими шматочками. Картоплю почистити і нарізати кубиками, краще великими. Цибулю подрібнити півкільцями, а моркву – половинками кружечків. Гриби нарізати тонкими пластинками.
На сковорідці розігріти олію і обсмажити спочатку цибулю разом із роздавленим часником, потім гриби, а потім м’ясо. Продукти готуються окремо і складаються у різні тарілки. Тепер можна розкладати все по горщиках.
Продукти потрібно розкладати шарами в наступній послідовності:
– м’ясо (додати запашний перець або перець чорний горошком, а також бажані спеції)
– гриби, столова ложка сметани, цибуля, картопля (трохи посолити), столова ложка сметани.
У кожен горщик налити води або бульйону приблизно на 1/2 заповненого об’єму, а зверху вкрити картоплю тертим сиром.
Підготовлені ємності відправити в духовку, де температура тримається на рівні 200°C, і потримати 50 хвилин.
Гарячу новорічну страву можна одразу подавати до столу.