Рецепт домашньої паски куліч з домашнім сиром

Дуже смачна, ніжна і розсипчаста сирна паска без дріжджів.

Готується дуже швидко і просто, а результат вас безперечно порадує!

Тісто:

  • сир 9% – 250 г
  • цукор – 250 г
  • вершкове масло – 250 г
  • яйця – 2 шт
  • апельсин – 1 шт
  • розпушувач – 10 г
  • ванілін – 1 г
  • борошно – 500 г
  • курага – 50 г
  • родзинки – 50 г

Глазур:

  • яєчні білки – 2 шт
  • цукрова пудра – 100 гр
  • великоднє посипання – 15 г

Як приготувати паску без дріжджів?

1. Підготуємо усі продукти. Сир, за допомогою блендера або протерти його через сито, перетворимо на пасту. Апельсин ошпаримо окропом, за допомогою дрібної терки знімемо цедру, видавимо апельсиновий сік.

Курагу поріжемо дрібним кубиком, родзинки та курагу помістимо в глибоку тарілку і заллємо окропом. Залишимо на 10 хвилин, після чого злити воду і обсушити родзинки і курагою рушником.

Відразу вмикаємо розігріватися духовку на 180 градусів, тому що тісто готується дуже швидко. Вершкове масло з’єднуємо з цукром і перемішуємо на середній швидкості.

2. Додаємо яйця, творожну пасту і перемішуємо на середній швидкості. Додаємо апельсинову цедру і сок (сок з одного великого апельсина зазвичай отримується 100 мл), і ще раз добре перемішуємо. Жидкі інгредієнти готові, і ми займаємося сухими інгредієнтами.

В окремій місці просіюємо муку, розпушувач, ванілін, додаємо щепотку солі. Зєднуємо сухі і жидкі інгредієнти і замішаємо однороднорідне тісто, тісто повино вийти тугим. Ізюм і курагу обатуємо в борошні і додаємо в тісто, добре перемішаємо. Форми для кулічів змащуємо рослинним маслом і викладаємо тісто на 2/3 форми.

3. Відправляємо форми до попередньо розігрітої до 180 градусів духовки на 40 хвилин. Готові паски прикрашаємо глазур’ю.

Глазур можна використовувати будь-яку, я люблю звичайну білкову глазур. Холодні білки збиваємо міксером спочатку на середній, потім на високій швидкості до білих піків. Поступово додаємо цукрову пудру і ще раз все добре збиваємо. Наносимо глазур на теплу паску, зверху прикрашаємо пасхальним посипанням. Швидка, найпростіша в приготуванні, ніжна і розсипчаста сирна бездріждьова паска готова!

Світлого свята Великодня!

Як ви оцінюєте цей рецепт,

Оцініть цей рецепт

Відгуки користувачів 0 / 5. Всього оцінок: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Don't Miss! random posts ..